Acılı tavuk budapeşte tarifi(resimli)

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Mayıs , 2011, 20:14:27

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Acılı tavuk budapeşte tarifi






Malzemeler:
8 dilim halinde tavuk biftek
300 gr kadar ıspanak
2 kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı rende kaşar
tuz, karabiber
Sosu için malzemeler:
2 kuru soğan
1 kırmızı biber
3 domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanakları temizleyip ince kıyın.  Soğanları yemeklik doğrayıp hafif  pembeleşinceye kadar yağda soteleyin. Ispanakları da ilave edip biraz  kavurun.  Ocaktan alıp tuz, karabiber ve kaşarı ekleyin.





Tepsiye  önce folyoyu yayın. Üzerine yağlı kağıt serin. Biftekleri  bir cm üstüste gelecek şekilde yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin.   Tavukların bir kenarına ıspanaklı harcı yayın.







Rulo şeklinde sarın ve yağli kağıt ve folyoyu kapatın.



200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.  Fırından çıkınca 10 dakika  dinlendirip 2 cm kalınlığında dilimleyin.  Sade pirinç pilavı ve acı  sosla servis edin.
Sosun Yapılışı:
Soğan ve biberi ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp  doğrayın.  Sıvıyağ da sotelene soğanlara salça, domates,biber ve su  ekleyip iyice pişirin. Blendırdan geçirin. Tuz,karabiber ve pul biberi  ekleyip karıştırın.
Afiyet Olsun!
Alıntı