kiraz tatlısı

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 12 Nisan , 2011, 05:10:54

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ





Kiraz Tatlısı


Malzemeler

500 g milföy hamuru
200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)
isteğe göre toz şeker
3 damla badem aroması

Hazırlanışı

Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk. bırakıyorsunuz. Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz.

Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor.

Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

alıntı