Tavuklu pay tarifi(resimli)

Başlatan hüzünden_gelme, 20 Mart , 2011, 00:47:10

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



MALZEMELER:
HAMUR
- 250gr. eritilmiş tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- aldıgı kadar un (500-600gr.)
- 1 paket kabartma tozu
İÇ
- 4 tavuk budu
- 1,5 bardak pirinç
- 1 domates
- 1 biber
- 1 baş kuru soğan
- maydanoz
- tuz, karabiber ve pul biber
- 1 yumurtanın sarısı


YAPILIŞI:

1- Tavuk butlarını haşlayıp, etlerini didikleyin. Tavuğun haşlama suyunu atmayın.
2-  Soğanı yemeklik doğrayın ve azıcık yağ ile kavurun. Doğranmış biberi ve  rendelenmiş domatesi tavaya ekleyip karıştırın. Domatesler biraz suyunu  çektikten sonra yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Üzerine ölçülü  tavuk suyunu koyup, dilediğiniz kadar tuz koyun. Pilav pişirir gibi  pişirin.
3- Pirinçler demlenirken yağı eritin. Süt, yumurta, yağ ve 1  tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur  elde edene kadar yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye bölün.  Bir parça diğerine göre daha büyük olsun. Büyük parçayı yarım santim  kalınlığında, dilediğiniz şekilde açın. (Ben tepsiye uyacak şekilde  dikdörtgen açtım.) Üzerine önce pirinci, sonra tavuk etlerini yayın.  Karabiber ve pul biber serpin. Etlerin üzerine ince doğranmış  maydanozları dağıtın.
4- Diğer hamur parçasını açarak 1′er santimlik  şeritler kesin ve diğer kafes şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine  yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Kızgın fırında üzeri kızarana  kadar pişirin.


[/SIZE][/COLOR][/FONT]




Alıntı