Dolgu Kremalı Kurabiye Tarifi(resimli)

Başlatan hüzünden_gelme, 20 Mart , 2011, 00:45:45

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Dolgu Kremalı Kurabiye

Malzemeler:
    Kurabiye için:


  • 1 adet yumurta
  • 100 gr. margarin/tereyağı

  • 100 gr. şeker
  • 1 yemek kaşığı süt

  • 1 portakal kabuğu rendesi

  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
  • 2 su bardağı un
    Kaplama için:


  • 1/2  paket Dr.Oetker çikolatalı sos + üzerinde yazan miktarın yarısı kadar  su (tarifte bir paket deniliyordu, ben paketin 2/3 ünü kullandığım halde  bir kısmı arttı)

  • 40 gr. bitter çikolata (1 paket sos için 80 gr. çikolata)

    Dolgu için:


  • 1 paket Dr. Oetker dolgu kreması (kıvamı evde yapılan pastacı kreması ile aynı oldu, arzu eden evde kendisi de yapabilir)

  • 2.5 çay bardağı süt
    Süslemek için:


  • Fındık, ceviz, badem (bıçakla birkaç parçaya bölünmüş)
  • Bir  miktar bitter çikolata ve margarin (bu üzerindeki çizgiler için benmari  olarak eritilip kullanılıyor, ama ben kaplama için kullandığım  çikolatalı sos artınca onu kullandım, ayrıca çikolata eritmeme gerek  kalmadı)
    Hazırlanması:


  • Kurabiye için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.

  • Üzerine vanilyayı, sütü ve portakal kabuğu rendesini de katıp yoğurmaya devam edin.
  • Tel  süzgeçten geçirerek un,nişasta ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip  elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin (un miktarını kontrollü  koymakta fayda var, siz yukardaki miktarı azar azar ekleyin)
  • Buzdolabında  yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile tezgahta veya yağlı  kağıt üzeinde 3-5 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ağzı ile kesin.
  • Kurabiyeleri  yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 180  derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirin.
  • Kurabiyeler  pişerken çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre pişirin. Bitter  çikolatayı sosun altını kapatmadan önce küçük küçük doğrayıp sosun içine  atın, karıştırıp eritin ve altını kapatın.
  • Kurabiyeler  ve çikolatalı sos soğuduktan sonra çikolataların bir yüzünü bu sosa  batırıp yağlı kağıt veya aliminyum folyo üzerine alın
  • Çikolata  kaplama donduktan sonra dolgu kremasını üzerindeki tarife göre  hazırlayıp sıkma torbasına veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin  ucuna makasla küçük bir kesik atıp kurabiyelerin üzerine sıkın.
  • Kurabiyelerin üzerini fındık,ceviz veya bademle süsleyin
  • Kalan  çikolatalı sostan veya ayrıca benmari usulü erittiğiniz  çikolata+margarin karışımından buzdolabı poşetine doldurun ve poşetin  ucunu incecik kesin.

  • Kurabiyerin üzerine bu çikolata ile çizgiler çekin


Alıntı[/B]

dilengisk

hmmmmmmm cok lezzetli gorunuo yapılması gerekenlere eklenmeli  :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:

karapnr

ayy çok güzel görünüyor biraz zahmetli ama yaa  :suclu: malzemem olsa şimdi yapmaya koyulurdum  :ehi: neyse kenara not alayım şimdilik ama tadını çok merak ettim yapmalıyım bunu en yakın zamanda  :hungry: :hungry: