Spaghetti bolognese tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 20 Mart , 2011, 00:45:08

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




    Malzemeler:


    • 400gr. kıyma
    • 1 havuç
    • 1 pırasa
    • 1 yeşil kereviz sapı (uzun ve yeşil olanlarından)
    • 1 soğan
    • 1 diş sarmısak
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 adet defne yaprağı
    • 2 adet karanfil
    • 450gr. konserve domates veya pizza domatesi
    • 500ml. etsuyu veya su
    • 100ml. su
    • kekik ve fesleğen
    • tuz, karabiber, muskat
    Yapılışı:

    [LIST=1]
    • Sebzeleri küp küp doğrayın. Soğanı ve sarmısağı incecik kıyın.
    • Kıymayı büyük bir tavada kavurun. Soğanı ve sarmısağı ekleyin. Bütün sebzeleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun.
    • Salçasını koyun, tuz ve karabiber serpin.
    • Biraz kavrulduktan sonra su, domates, defne yaprağı, karanfil,  kekik, fesleğen ve muskatı ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra, orta  ateşte kapağı açık olarak 20 dakika pişirin. Arada bir karıştırın.
      (Piştikten sonra defne yaprağını ve karanfilleri çıkarabilirsiniz.)
    • Makarnayı haşlayın, sos ve parmesan ile birlikte servis yapın.
    Alıntı[/B]