Etli enginar dolması tarifi(resimli)

Başlatan hüzünden_gelme, 20 Mart , 2011, 00:41:02

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:
- 1-2 tane küçük enginar

İÇ İÇİN:

- 100-150gr. kıyma
- 1 soğan
- 3-4 çorba kaşığı pirinç
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre)
- maydanoz, dereotu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz, karabiber ve pulbiber
1- Soğanı rendeleyin, maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Bütün iç  malzemesini karıştırın. Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı  yağ veya su ekleyebilirsiniz.
2- Enginarın sapını kesin, eger alt yaprakları çok sertse  koparabilirsiniz. İçini iyice yıkayın. Yaprakların dışından başlayarak  aralarına kıymalı içi doldurun. Tencerenin içine oturtun. Yarısına kadar  su ile doldurun. 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.


Alıntı

Dilara Ebrar

enginar dolmasını bende böle yaparım daha çok seviyorum şu hailin  :icon_thumright: :icon_thumright:
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...