Balıkesir'e özgü TİRİT tarifi

Başlatan < ESLAL >, 05 Mart , 2011, 23:11:50

« önceki - sonraki »

< ESLAL >

Malzemeler:

1,5 Kg.Dana Eti

1-2 parça Etleri alınmış Kemik

6 adet Tirit Pidesi

2 demet Maydanoz

4 adet iri rendelenmiş Domates

2 yemek kaşığı Domates Salçası

Ve Tirit servisinde unutulmaması gereken... Karabiber

Hazırlanışı:

Düdüklü tencereye kuşbaşı et ve kemikler alınarak,üzerlerine kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave edilerek,30 dk.kadar kaynatılır.2 litre

Diğer yanda bir tavada kızdırılmış yağda,domates salçası bir iki kez çevrildikten sonra,rendelenmiş domatesler ilave edilip,2 dakika daha karıştırldıktan sonra hazırlanan domates sosu da hazır olarak bir kenara alınır.

Maydanozlar ince ince doğranır...Kaynayan kuşbaşı etler tencereden süzgüyle alınıp bir yanda soğuduktan sonra,didiklenir...

Servis etmeden önce et suyu tekrar kaynatılır.

Sıcakken,küp küp doğradığımız tirit ekmekleri tencereye biraz salınıp, 5 sn.kadar kaldıktan sonra suyu fazla emdirmeden hızla süzgü yardımıyla çekilir ve geniş bir servis tepsisine alınır.

Daha sonra ekmeklerin üzerine didiklenen et,domates sosu ve maydonozlar ilave edilir..

hmm nasıl özledim Anneciğimin Tiritini   :hungry: :hungry:

< ESLAL >



< ESLAL >

bende bende çokk özledim bizim düğünlerin vazgeçilmezidir ve Annem aşçı  :hungry: :hungry:

off süper yapıyor anacum gelince mutlaka yaptırmalıyım  :k06:

<<<betty>>>





İyi akşamlar, ben bu tarifi ilk defa duyuyorum ama resmi de gördükten sonra ağzımın suyu aktı desem yalan olmaz  :hungry:
Ama bu tirit ekmeği balıkesire özgü galiba, bu ekmeğin yerine farklı ne kullanabiliriz acaba ya da kullanabilir miyiz ki  :dontknow:



< ESLAL >

canım tadıda görüntüsü kadar nesif emin olabilirsin  :hungry:

tatlım Balıkesirde fırınlarda satılır tirit ekmeği diye ama diğer ekmeklerdende olur ramazan pidesinden mesela oda yoksa normal ekmeği küp halinde kesip kurutarakta yapabilirsiniz  :icon_thumright:
tirit ekmeği çok ince sert bir ekmektir et suyuna atıldığında dağılmaz normal ekmekte kurutulduğunda olur yani hamurlaşmaz  ;)

< ESLAL >

hmm birde orjineli dana etiyledir ama tavuk etiylede yapar annem zaman zaman oda çok leziz ve hafif oluyor kırmızı et sevmeyenler için  :icon_thumright:

<<<betty>>>

Alıntı yapılan: < ESLAL > - 05 Mart , 2011, 23:48:06
canım tadıda görüntüsü kadar nesif emin olabilirsin  :hungry:

tatlım Balıkesirde fırınlarda satılır tirit ekmeği diye ama diğer ekmeklerdende olur ramazan pidesinden mesela oda yoksa normal ekmeği küp halinde kesip kurutarakta yapabilirsiniz  :icon_thumright:
tirit ekmeği çok ince sert bir ekmektir et suyuna atıldığında dağılmaz normal ekmekte kurutulduğunda olur yani hamurlaşmaz  ;)




ayyy canım olmaz deseydin bu gece uyuyamıyacaktımm  :ehi:
yarın deniycem, eşim kırmızı ete acayip düşkün, değişik bi yemek olunca çok sevinicek  :hungry:
biz buralarda hep ot, sebze yerken çok fazla bilmiyoruz et yemeklerini  :laughing7:
süper valla, çok teşekkürler  :flowers:



< ESLAL >

rica ederim tatlım şimdiden afiyet bal şeker olsun  :)

ben düşkün değilimdir ete ama Tirite hayır diyemem asla  :laughing7:

ekmekleri azıcık fırına atıp kurutabilirsin zaman kazanmış olursun canım  ;)

<<<betty>>>

Alıntı yapılan: < ESLAL > - 06 Mart , 2011, 00:13:55
rica ederim tatlım şimdiden afiyet bal şeker olsun  :)

ben düşkün değilimdir ete ama Tirite hayır diyemem asla  :laughing7:

ekmekleri azıcık fırına atıp kurutabilirsin zaman kazanmış olursun canım  ;)


sağol canım tavsiyelerin için  ;)
ben de pek düşkün değilim ama, bu görünüşe kimse dayanamaz ,  :hungry:
eşim de hem et seviyo hem de bu gürünüşe düşüp bayılıcak eminimm    :toothy10:



< ESLAL >

:k06: :k06: :k06:

rica ederim canım umarım tadınıda beğenirsiniz

DER!N






< ESLAL >

kar kalkınca  :laughing7:

o gelince sana gelecek bir paket var zaten buda eklensinmi  ??? :k06:

DER!N






< ESLAL >