Çam Ağacı içinde Ratatouille tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Mart , 2011, 20:18:16

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Aslında Çam Ağacı Böreği de denen bu yemek Fransa'ya ait bir yemek.



Harcı için malzemeler:
- Küçük çiçeklere ayrılmış, 1 yemek tabağı dolusu karnabahar (300 gr)
- İnce doğranmış 1 yeşil biber
- İnce doğranmış 1 kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- İnce ince doğranmış 2 domates (Püre de kullanabilirsiniz.)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, istenirse bir tutam zerdeçal


Bir tavaya zeytinyağı koyun. İçine  soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı ekleyin. Birkaç dakika  soteleyin. Karnabaharları ekleyin. Karnabaharlar kahverengileşmeye  başlayana kadar, karıştırarak soteleyin. Dikkat edin, çok pişmesinler.  Ardından domatesleri ve haşlanmış nohutları koyun. Karıştırmaya devam  edin. Kapağını kapatmadan pişirin. Eğer gerekirse biraz su  ekleyebilirsiniz. Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar (ama hamur gibi  olmasın), ağzı açık şekilde pişirin. İçine tuzunu ve baharatlarını da  serpin, biberi ekleyin ve ateşten alın. Biber sebzelerin sıcaklığı ile  pişsin. Hamurun içine koymadan önce iyice soğutun.
Hamur için malzemeler:
- 2.5 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 10-11 yemek kaşığı su
Yağı un ile karıştırın. Ekmek kırıntısı  şeklini alıncaya kadar, ellerinizle karıştırın. Suyu ekleyin ve  yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar  yoğurun. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Hamurun içine,  sevdiğiniz bir çeşit baharatı (kekik gibi) da ekleyebilirsiniz. Elde  ettiğiniz hamuru 5 parçaya bölün.


Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamurları şekildeki gibi yaklaşık  15cmx15cm'lik kareler halinde açın. İsterseniz üzerine biraz daha  zeytinyağı sürebilirsiniz. İki karşı ucu, ortada birleşecek gibi üstüste  getirin.
Katladığınız yerleri tekrar açın ve  yaklaşık 1er cm'lik kesikler yapın. Hamurun alt kısmını ise, şekildeki  gibi kesin. Burası çam ağacımızın gövdesini oluşturacak. Orta kısmı  hazırladığınız iç ile doldurun. Çok fazla doldurmamaya özen gösterin ki,  böreğinizin şeklini bozmasın.
Üstten başlayarak, kestiğiniz parçaları  üstüste kapatmaya başlayın. (Biraz saç örmeye benziyor.) Hazırladığınız  börekleri yağlanmış bir tepsiye veya yağlı kağıdın üzerine dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.























Alıntı

banu_fth


❤ᏳϋᏝᏕᎪᎻ ᏉᏋ ᎩᎪᏩ௱பᎡ'ப❤

çok zor yawww  :ehi:
ben baştan savarım bunun şeklini  :tongue3:
çirkin olur  :k06:
:love9: KUZUM 4 YAŞINDA  :love9:

ponçik

bu tarifi değil ama çam ağacının şeklini kullanabilirim
mesela elmalı tart yaparken  :icon_thumright: