28 Mart , 2024, 21:53:20

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Fırında patates kabuğu tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Mart , 2011, 20:16:59

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Kumpirin en çok dışını sevenlerdenmisiniz?
Ozaman bu tarif tam size göre



Malzemeler:
- 4 büyük patates (fırında veya mikrodalgada pişmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu
- Çeyrek çay kaşığı kırmızı biber
- Bir tutam karabiber
- 8 dilim pastırma / sucuk (yaklaşık 40 gr)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar (yaklaşık 200 gr)
- 4 ince doğranmış taze soğan Pişmiş patatesleri uzunlamasına ikiye bölün. Kabuklarında yarım cm'lik biraz patates kalıncaya kadar içlerini çıkarın.


Küçük bir kasede zeytinyağını tüm baharatlarla iyice karıştıın. Bir  fırça yardımıyla patateslerin tüm yüzeyine sürün. Tarifin aslında  patateslerin bu şekilde fritüzde 5 dakika kızartılması gerektiği  söyleniyor. Ama bence siz kızartmayın, kabukları biraz çıtırdayıncaya  kadar 10-15 dakika, önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin.
Çıkardıktan sonra içlerini peynir ve ufak ufak doğradığınız pastırma  dilimleriyle doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında,peynirler  eriyene, pastırmalar biraz pişene kadar pişirin. Fırından çıktıktan  sonra üzerini ince ince doğradığınız taze soğanlar ve isteğinize bağlı  bir kaşık krema ile süsleyin.









Alıntı