3.Yarışmamız ''BÖREKLER'' Yarışmamız Anket Oylamamız Açılmıstır..

Başlatan hüzünden_gelme, 23 Şubat , 2011, 22:13:53

« önceki - sonraki »

3.Yarışmamız ''BÖREKLER'' Yarışmamız Anket Oylamamız Açılmıstır..

Galete Unlu Lokmalık Börek
12 (30%)
Milföylü Talas Böregi
4 (10%)
Sebzeli Börek
4 (10%)
Tavada Patatesli Açma Börek
2 (5%)
Gül Börek
6 (15%)
Sodalı Börek
2 (5%)
Patatesli Tava Böregi
1 (2.5%)
Kremalı Tavuklu Börek
1 (2.5%)
Patatesli Gazel Böreği
8 (20%)

Toplam Oy Verenler: 40

Oylama kapandı: 26 Şubat , 2011, 22:13:53

hüzünden_gelme

İşte beklenen gün geldi Bebeğimonlıne hatunlar     :hieyt: :hieyt: :hieyt:
Katilan emek harcayan tüm hamarat arkadaslarima çok teşekkür ediyorummm  :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:

mutfaklarindaki hünerlerini sergilemisler masaallah  :nazar: :nazar:
Vee... hamıle ve yeni doğum yapmıs annelerden çok çok özür diliyorumm :opucuk: :opucuk: :opucuk:

İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla BÖREKLERMİZ karsınızda biliyorum işiniz hiç kolay olmayacak hepsi bır bırınden harıka çunku :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış:

not: LÜTFEN BEN KONUYU BITIRENE KADAR KİMSE YORUM YAPMASIN Kİ KONUMUZ DAĞILMASIN
KONU BITTIKTEN SONRA OYLARIMIZ KULLANABILIRIZ HATUŞLARR  ;) ;)

kurallar:

1.KENDINE OY VERMEK KESINLIKLE VE KESINLIKLE YASAKTIR.KENDINE OY VEREN UYELER YARISMADAN DISKALIFIYE EDILECEKTIR..
2.YARISMA BİTİMİNE KADAR YARISMACILARIMIZ KENDİLERİ YAPTIGI TARIFLERI HİÇBİR ŞEKILDE BELLI ETMEYECEKTİR..

bu yarismalarda hirs yok
kiskanclik yok
cekisme yok

maksat ortada eglenmek
vakit gecirmek
eglenirken yeni yeni tarifler ögrenmek

VE YARISMYA START VERIYORUMM :hieyt: :hieyt: :hieyt:

GALETA UNLU LOKMALIK BÖREK

MALZEMELER
1 adet yufka
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
3 kaşık sıvıyağ
galeta unu
içi için;
beyaz peynir, kaşar ,maydonoz

Yapılışı:yufka üçgen kesilir.kapta yumurta yoğurt ve yağ karıştırılır.iç koyup yufka sarılınca karışıma bulanır ardındanda galeta ununa bulanır yağda kızartılırr denemeden karar vermeyin!!!!!:) afiyet olsun


hüzünden_gelme

Milföylü Talas Böregi


İç malzemesi:
-   250 Gram Kiyma (Dana kiymasiyla yaptim ben)
-   1 Sogan
-   2 Orta Boy Domates
-   1 Yarim Yesil Biber (Aci Olmayan)
-   Bir Cay Kasigi Kara Biber
-   3 Cay Kasigi Tuz
-   2 Yemek Kasigi Sivi Yag

Bir tencereye yagi koyup biraz kizdiktan sonra ince kiyilmis soganlari içine katip kavurun, kabuklari soyulmus domatesleri ve yarim yesil biberi ince dograyin ve tencerenin içine atin. Biraz karistirdiktan sonra içine kiymayida katip iyice harmanlayin. ( 7-10 dk)

Hazir milföy hamurlarini iç malzemeyi yapmadan önce buzluktan çikarmis olun yoksa erimesi uzun sürer. Bir tepsiye yagli kagit yerlestirin üzerine milföy hamurlarini düz sira ile dizin. Sogumus olan iç malzemeyi hamurlarin üzerlerine koyun (Resim 1 deki gibi)





hüzünden_gelme

Sebzeli Börek

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER:
3 adet yufta
2 adet pırasa ,
3 adet haşlanmış patates
2 adet havuç,
Rendelenmiş kaşar peyniri,
Çökelek veya beyaz peynir
Bir tutam tuz
Acı sevenler için kırmızı pul biber
SOS MALZEMESİ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı yağ,kabartma tozu
YAPILIŞI
İç malzemeler ince ince doğranır ve hepsi birden harman edilir. daha sonra ayrı bir kapta  sos malzemeler blender yardımı ile karıştırılır. Sonra tek bir yufta alınır ve tepsiye düz bir şekilde serilir...içine hazırladığımız sostan heryerine eşit gelecek şekilde fırça yardımı ile dağıtılır..sonra hazırladığımız harcı düz bir şekilde dökeriz...sonra yufkanın ucundan tutarak rola yapılır.yapılan rulo 4 eşit parçaya bölünür.bütün yufkalar aynı işlemden geçer...daha sonra bütün yaptığımız rulo yağlanmış tepsiye dizilir aralarda boşluk kalacak şekilde.çünkü kabarta tozu bütün yufkaların kabarmasını sağlayacak.
Üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımı ile sürülür.250 derece fırında yarım saatte pişirilir...


hüzünden_gelme

TAVADA PATATESLI ACMA BOREK


MALZEMELER
ici icin
3 orta boy patates
1 sogan
bi cay kasigi salca
bir demet maydonoz
tuz, karabiber
hamuru icin
3 su bardagi un
1 su bardagi ilik su
tuz

YAPILISI

1.once ic malzeme icin patatesi hasliyap kabugunu soyup parcaliyoruz
2.sogani tavada kizartip salcayla az kavurup patatesi ekliyoruz baharat ve maydonozu ekleyip bir kenara alip sogutuyoruz.
3.hamuru icin gereken malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde ediyoruz.
4.hamurlari kucuk bezelere boluyoruz.
5.temiz tezgaha biraz un serpip oklavayla aciyoruz bir ucuna patates harcini koyup obur ucunu ustune kapatip kenarlarini sikica bastiriyoruz.
6.tavaya az yagla islatilmis eceteyle silip borekleri icinde yagsiz olarak kizartiyoruz .
7.dilimleyip servis ediyoruz.afiyet olsun.




hüzünden_gelme

Gül Börek


Beyaz peynir , taze nane, dereotu, maydanoz , biraz karabiber karıştırıyoruz.
Başka bir kaba süt ve sıvı yağ döküyoruz .. Taze yufkamızı dörde bölüyoruz  , sütlü karışımdan içine döküyoruz, yuvarlak kısımlarında kalan  uçları ortadaki uca birleştiriyoruz ( katlıyoruz ) .
ortaya malzeme koyuyoruz bir yemek kaşığı kadar peynir karışımından koyuyoruz.. bir kaşık sütlü karışımdan koyuyoruz.. ve dört köşesinide ortaya birleştiriyoruz.. mektup gibi oluor ..
gül şeklini de ; yufkamızı ikiye bölüyoruz.. kenarına peynir karışımından döküyoruz sonra süt karışımını heryerine gelecek şekilde azar azar dökerek ıslatıyoruz yufkamızı .. ve peynir karışımı kısmından sıkma gibi yuvarlayarak kapatıyoruz yufkamızı sonra bir ucundan başlıyoruz döndürmeye ve gül şeklini alıyor yufkamız..
böle böle istediğiniz şekilleri vererek leziz börekler yapabilirsiniz ..
üzerine yumurta sürüyoruz .. susam ve isterseniz zencefil dökersiniz ..
fırında 175 derece de 30 dk pişirir siniz .. ımmmmmm .. harika .. afiyet olsun   :hungry:



hüzünden_gelme

Sodalı Börek

MALZEMELER
6 adet hazır yufka
1.5 Şişe maden sodası
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
*tepsiyi yağlayın
*1 yumurta yağ ve sütü çırpın,içi hazırlayın
*Önce yufkanın birini tepsiye dizin
*Üzerine sostan gezdirin
*Sonra ikinci yufkayı serip yine biraz sos dökün
*peynirli için yarısını bu kısma serpiştirin.
*Daha sonra iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve kalan içi yayın.
*En son iki yufkayı da yine soslayarak yerleştirin.
*Bir buçuk şişe sodayı böreğin her yerine gezdirin.
*Kalan sosa bir adet yumurta kırıp çırpın ve böreğin üstüne sürün.
*200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.



hüzünden_gelme

Patatesli Tva Böreği



malzemeler
3 tane yufka
3 patates
süt -sıvı yag-baharat

önce 3 patatesi haşlıyoruz püre yapıyoruz
sonra bir yemek kaşıgı margarin ve biraz sıvı yagda
birtane küçük soganı pembeleşene kadar kavuruyoruz
içine pul biber karabiber ve tuz katıyoruz
ardından püremizi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz
kavrulunca ocaktan alıyoruz


büyük bir tavaya biraz yag koyup 2 tane yufkayı tavaya koyuyoruz
üzerine birtane yufkayı parçalayıp yerleştiriyoruz

2 çay bardagı sütü yarım çay bardagından az  sıvı yagı  üzerine döküyoruz

onun üzerine püremizi yayıp yufkanın dışarda kalan yerlerini içeri alıp kapatıyoruz
alt üst yapıp pişiriyoruz 




hüzünden_gelme

KREMALI TAVUKLU BÖREK

Malzemeler

2 adet yufka
2 adet tavuk butu yada göğüs eti
2 adet yumurta
1 kabartma tozu
1bardak süt
1 paket krema
kaşar peyniri
tuz,karabiber

Yapılışı

Geniş bir kaba yufkalar parçalanarak konulur.Başka bir tencerede tavuklar haşlanır.Haşlanınca yufkaların üstüne didiklenerek konulur.Üzerine 2 yumurta,1 adet kabartma tozu,1bardağa yakın süt,tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır..Daha sonra geniş bir borcam a yerleştirilip düzeltilir.Üzerine küçükbir paket krema konulur.Fırında pişirilir.Biraz pişince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri üzerini kaplayacak şekilde eklenir.İyice pişirilir.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.

[/b]

hüzünden_gelme

PATATESLİ GAZEL BÖREĞİ

1 ADET HAZIR BÖREKLİK YUFKA BAKLAVA İÇİN İNCE OLANLARDAN

İÇ MALZEMELERİ

5-6 ADET HAŞLANMIŞ PATATES

2 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ KIYMA

2 ADET ORTA BOY SOĞAN 6-7 KAŞIK SIVI YAĞ İLE KAVRULUR KIYMASI EKLENİR

ARZUYA GÖRE 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA KOYULUR PİŞİNCE

RENDELENMİŞ PATATESLERLE KARIŞTIRILIR TUZ KİMYON KARABİBER PUL BİBER EKLENİR

1 KAT YUFKA KOYULUR BİRAZ YAĞ GEZDİRİLİR BU ŞEKİLDE 7 KAT YUFKA DİZİLİR

İÇ MALZEME KOYULUR SARILIR İSTENİLEN ÖLÇÜDE KESİLİR

ÜZERİNE YAĞ SÜRÜLÜP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR

AFİYET OLSUN


[/b]

hüzünden_gelme

EVET HANIMLARR OYLAMALAR VE YORUMLARMALARR BAŞLASINN :hieyt: :hieyt: :hieyt:

LUTFEN SAYGI ÇERCEVESINDE OLSUNN YORUMLARIMIZA DIKKAT EDELIM YAPARKENN ;) ;)

beteray


hüzünden_gelme


beteray

özgeciiim patatesli tava böreğinin bi resmi daha mı  var görünmüyoooo

♥♥ Ecrin´in Annisi ♥♥


βαlκιz

valla bende karar veremedim
yapan arkadasların ellerine saglık
ben düşünim biraz  :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: