Fırında kabak mücver tarifi(resimli)

Başlatan hüzünden_gelme, 21 Şubat , 2011, 21:50:57

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Kızartılmadan yapılan oldukça hafif bir mücver tarifi




MALZEMELER  :
- 3 adet orta boy kabak
- 3-4 adet yeşil soğan
- 3 ad. yumurta
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet dereotu

- 1+1/4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- tuz, karabiber
- 1/3 su bardağı beyaz peynir
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- üstüne serpmek için susam ve çörekotu
- içine biraz kaşar peyniri

YAPILIŞI :
Kabakların kabukları soyulup rendelenir.  Suları sıkılıp büyük bir kaba konur. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu  doğranıp eklenir. Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler  karışıtırılır. Son olarak kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır.  Yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine çörekotu ve susam serpilir. Önceden  ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Biraz dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun!




Alıntı

derbeder

buda guzel ama tavada kizaran gibi olmuyor  ;D
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!