28 Mart , 2024, 19:15:21

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Göçmen böreği tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 16 Şubat , 2011, 08:08:42

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Kullanılan malzemeler:
1 kg un

1 paket margarin

yarım çaybardağı sıvı yağ
tuz
su


İç malzeme:  Yıkanmış ayıklanmış ıspanak. Ve ya soğanlı yapmak isterseniz 5 orta boy  soğanı irice doğrayın hafif su ve sıvı yağla ateşe alıp öldürün.Sonra bir tepeleme çorba kaşığı  domates salçası ekleyip biraz daha su ekleyip pişirin. Bu içi hamur  yapmaya başlamadan önce hazırlyın. Hamur yapılana kadar soğanlar pişer. 
Margarini  eriterek bekletin. Undan bir kase kadar ayırın ve kalan unu hamur  yoğuracağımız kaba alın ve ortasını açarak tuz serpin ve yavas yavas çok  soğuk olmayan sudan azar azar dökerek hamuru tutun. Ele yapışmayacak  kıvama gelince iyice yoğurun. Bir rulo yapıp bıçakla ortasından hafifçe kestiğinizde çok delik  varsa yoğurmaya devam edeceksiniz demektir. Sonra ikiye bölüp. Bir  kenara büyük parçayı ayırıp üstünü bezle örtüp bekletin. Diğer yarısını  küçük bezelere ayırın. Resimde görüldüğü gibi ufak toplar. Üstü için  açılacak olan yufkaya daha çok beze olacak. Yani alt için 8 beze  yapıyorsan üstü için 9 beze olacak.
Un  serperek tek tek bezeleri ufak çapta yufkalar yapın. Erittiğiniz yağdan  bir çorba kaşığı kadar her yufkanın üstüne dökerek elinizle her tarafına  dağıtın. Sonra hepsini üst üste koyun en üstüne konacak olan yufkayı  ters çevirin yani yağlı kısım alta gelecek şekilde koyun. Altını üstünü  bolca unlayın sonra oklavayla hafif hafif bastırın arada un serperek  açın. Yeterli büyüklükte olduğu zaman yağlanmış tepsiye oklava  yardımıyla koyun.
Hazırladığınız içi tepsiye yayın. Bu arada fırını ısıtmaya başlayın. Önce 150 dereceye ayarlayın.
Diğer  hamuruda aynı şekilde hazırlayın ve malzemenin üstüne yine oklava  yardımıyla hafif hafif ortaya doğru büzerek yayın. Tüm yufka tepsi içine  alınmış olacak. Kalan Margarinin içine sıvı yağ koyup karıştırın.  Böreğin en sütüne kenarlar dahil yağı gezdirin. Soğanlı olacaksa fazla  yağlamayın, Ispanaklıyı birazdaha fazla yağlayabilirsiniz. Böreğin en  altta kalan fazla hamurun kenarlarını içe alarak parmağınızla yuvarlaya  yuvarlaya kapatın.
Tepsiyi fırına verdikten 10 dk kadar sonra fırın derecesini yükseltin. 190-200 dereceye getirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp üstüne su serpip temiz bir örtüyle sarıp dinlenmeye bırakın.





















Alıntı[/B]

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ



°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...