28 Mart , 2024, 16:47:06

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


DAMAT PAÇASI

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 18 Şubat , 2011, 03:26:38

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ



Bu bir Rumeli yemeği,lezzetli,besleyici ve doyurucu...

4 adet tavuk budu
3 adet yufka
sıvıyağ
yoğurt
2-3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
tereyağı

Önce yufkalar küçük parçalara bölünür,sıvı yağla harmanlanır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızartılır.Bu arada tavuklar haşlanır.Küçük küçük parçalar halinde didiklenir.Fırından çıkan kızarmış yufkalar ılınmış tavuk suyu ile ıslatılır.Üzerine tiftilmiş tavuk etleri yerleştirilir.Tavuk etlerinin üstüne tereyağı ve salça ile hazırlanan sos dökülür,en üstüne de sarmısakla karıştırdığınız yoğurt dökülür.

ALINTIDIR

hüzünden_gelme

harıka bır lezzet emınım kı :hungry:

derbeder

bu tarifi gorunce cok sasirdim. bunun ismini bilmiyordum, ama bir yerde misafirlikte yemistim. gercekten cok lezzetli birsey bu. biraz ac olacaksin o sekilde yiyeceksin  :hungry:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!