19 Nisan , 2024, 10:30:32

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Tavuklu rulo börek

Başlatan hüzünden_gelme, 12 Şubat , 2011, 18:19:29

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme





  • MALZEMELER:
  • 5 yufka,
  • Yarım tavuk göğsü ( kemikli bütün alıp haşlayıp yarısını kullanalım daha lezzetli olsun diye )
  • Bir yumurta,
  • Bir kase çekilmiş ceviz,
  • Karabiber,tuz,
  • Sıvıyağ,
  • Üzeri için yumurtanın sarısı


  • YAPILIŞI:

  • Öncelikle  5 yufkayı aralarına sıvıyağ sürerek üstüste fırın tepsisine  alalım.Tepsiye sığması açısından kenarlarını kıvırabiliriz. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek tutalım.Fırından  çıkınca kaynar durumdaki tavuk suyumuzu kepçe yardımıyla yufkalarımızn  her yanına gezdirelim.Didilmiş tavuk göğsü bir  yumurta,tuz,karabiber ile iç malzememizi hazırlayıp yufkaların ortasına  döşeyelim.Geniş taraftan sıcak sıcak rulo yapalım tüm bunları yaparken acele hareket etmemiz lazım tavuk suyunu dökdükten  sonra yufka gereğinden fazla yumuşayabilir.Büyük bir rulo  tepsimize sığmayacağı için ortadan ikiye bölüp fırın tepsimize alalım.Bir kaç saat dolapta bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp 200  derecede kızarana dek tutalım.Çıkrınca 2 cm . eninde dilimleyip servis  tabağımıza alalım


Alıntı[/B]