Çocuğunuzla savaşmadan onu nasıl giydirirsiniz?

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 12 Şubat , 2011, 02:30:51

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Çocuğunuzun çoğu zaman sağlığı, bazen de şık görünmesi için giyinmesine özen gösterirsiniz. Havaların soğumaya başladığı bugünlerde üşütmemesi için hava koşullarına uygun giysilerle dolaşması gerekmektedir. Ama küçük çocuğunuzla başa çıkmak hiç kolay değildir. Yazın, bir tişört, bir şortla dolaşmaya alışmış minik çocuğunuz, uzun kollu gömlek giymekten yana değildir. Oğlunuz, yeleğinden sıkılmaktadır. Küçük numaralarla ikna etseniz bile, bir süre sonra yeleksiz dolaştığına tanık olursunuz...

Şimdilik durumu idare etseniz bile kışın soğuk günlerinin başlaması çok da uzak değil. Kalın montlar, şapkalar, eldivenler, atkılar, kazaklar zorunlu hale gelecek. Peki, sonbaharın ılık günlerinde giyinme konusunda inat eden çocuğunuzla, kışın nasıl başa çıkacaksınız? Giyinmeyi savaş haline getirmeden, nasıl ikna edeceksiniz? Savaşı kaybeden taraf olmak istemiyorsanız, ikna gücünüzü artırmak için dikkat edeceğiniz önemli noktalar var...

Seçme şansı verin
Küçücük çocuk giysi seçer mi? diye düşünmeyin. Seçer. Televizyondaki görüntülerden ve sizin giyiminizden etkilenen çocuğunuz seçmeyi bilir. Üstelik 2 yaşından itibaren kendi kişiliğini size kabul ettirme sürecine girdiğini bilerek istekleri konusunda "inat" edeceğini bilmelisiniz. Üstelik, henüz giyinmenin, sağlık ve rahatlık açısından yararlarını da bilmez. Bu nedenle altına kışlık bir pantolon, üstüne yazlık bir tişörtle dolaşmanın, onun açısından hiçbir sakıncası yoktur. Eğer inatla bu tip giysileri istediğini söylüyorsa yapacağınız ilk şey, gardorabında yalnızca o mevsimde giyebileceği giysileri bırakın. Yazlıkları kaldırın ki, gördüğünde "bunu giyeceğim" diye tutturmasın.

Ancak bütün kontrolü kendisine de vermeyin. Giyinme konusunda mızmızlık ettiğinde, iki seçenek tanıyın. Böylece çocuğunuz, kendi giysilerini seçtiğini düşünerek mutlu olacaktır.

Çocuğunuz için alışveriş yaparken alacağınız giysilerin, renklerine ve üstündeki desenlerine dikkat edin. Çocuklar, canlı ve dikkat çekici renklerden hoşlanır. Sarılar, kırmızılar, turuncular... ona zevk verir. Mat renkleri tercih etmez. Ayrıca üstünde hoşlandığı desenler ve figürler de giysinin çekiciliğini artırır. Sevimli ayı, bebek, oyuncak, top gibi ilgi duyduğu figürlerin bulunduğu giysileri giydirmeniz için fazladan çaba harcamanız gerekmez.

Seçimini beğendiğinizi belirtin
Çocukların beğenilmeye ve taktir edilmeye ihtiyaçları vardır. Siz siz olun, kötü olduğunu üşündüğünüz bir tercih konusunda asla yorum yapmayın. "Sana hiç yakışmadı! Çok kötü görünüyorsun!" gibi cümlelerden uzak durun. İkna etmek için daha yumuşak yorumlarda bulunabilirsiniz. "Yeşil pantolunun üstüne, lacivert tişört daha güzel olurdu!" diyebilirsiniz. Ancak kendi kararları konusunda inatçılık ediyorsa, ona zaman tanımalısınız.

Eğer her sabah giyinme krizi yaşıyorsanız
Eğer çocuğunuzu her sabah yuvaya yada bakıcısına götürmek durumundaysanız ve her sabah giyinme konusunda kriz yaşıyorsanız, evden huzur içinde çıkmak imkansız hale gelecektir. Her sabah, çocuğunuz çorabından ayakkabısına, kazağından şapkasına kadar farklı giysileri giydirme konusunda ikna etmek sizi zorlayabilir. Bu konuda sıkıntı çekiyorsanız aşağıda sıraladığımız önerileri uygulamaya çalışın.

Sevginizi belli edin
Bir annenin sevgisini belli etmenin en güzel yollarından biri onu kucaklamak ve yumuşak bir ses tonuyla ilgisini çeken bir konuda konuşmaktır. Böylece sakin olduğuna emin olduğunuz çocuğunuzun giyinme işlemlerine başlayabilirsiniz. Ancak giyinirken sakinliğini yitirdiğini gözlerseniz, onu tekrar kucaklamanızda yarar var. İlgisini çekecek bir konu bulun.
Giyinirken ilgisini dağıtacak konulara yönelin. Sevdiği oyuncaklardan, gezmeyi sevdiği yerlerden bahsederek ilgisini giyinme üzerine toplamasını engelleyebilirsiniz.

Rahat giysiler seçin
Çocuğunuzun bazı giysilerden rahatsız olacağını bilmelisiniz. Kaşındıran bir kazak, yakası dar bir tişört, tenine değen fermuar yada başını sıkan dar bir şapka...Eğer bunları söylemeyecek kadar küçükse huysuzluk ederek, giysiyi giyerken zorluk çıkararak kendini belli edecektir. Onu gözlemleyerek neyin ona rahatsızlık verdiğini anlamaya çalışın ve ona göre davranın.

Oyun haline getirin
Çocuklar oyunlardan hoşlanır. Neden giyinmeyi bir oyun haline getirmeyelim! Tam başını tişörtünden içeri sokarken, "Bak şimdi kaybolacaksın! Nerde bu çocuk? bulamıyorum!" demeniz, bir kolunu giydirdiğiniz gömleğin boş olan diğer kolunu tutarak "Bir kol arıyorum, nerde olabilir acaba?" diye sorarak, kolunu yakalar gibi yapmanız gerekebilir.

Giyinmesine izin verin
Çocuklar bir işi başarmaktan mutluluk duyar. Giyinme konusunda da aynı duyguları taşıyacaklardır. Ona bu şansı verin ve kendi giysilerini giymesi için zaman tanıyın. Özellikle kolay giyebileceği giysileri seçin ki bıkmadan giyebilsin. Slopet yerine beli lastikli pantalonları tercih edin. Ayakkabılarını bağcıklı değil yapıştırmalı alın. Yakası dar kazaklar sıkılmasına neden olacağından mümkün olduğunca başını rahat sokabileceği giysileri satın alın.

Ayakkabı giymek istemiyorsa
İşte size birkaç pratik öneri...

Giyilmesi zor ayakkabılardan uzak durun
Dar, sert, yüksek bilekli, bağcıklı ayakkabıları giydirmede oldukça zorlanırsınız. Hem çocuğunuzun sıkılacağı hem de vereceğiniz mücadeleyi düşünerek bu ayakkabıları satın almayın.

Sevdiği renk ve modelleri tercih edin
Çocuklar için tasarlanmış renkli, hayvan figürleri olan ayakkabıları daha çok ilgi göstereceğinden, tercihiniz bu yönde olmalı.

Ayakkabı giymesine izin verin
Çocuğunuzun ayakkabıyı kendi kendine giymesine izin verin. Rahat ayakkabılar çocuğun zorlanmadan giyebilmesini sağlar. Eğer tek başına giyemiyorsa siz giydirdikten sonra bantlarını yapıştırmasına izin verin.

Başkasını örnek gösterin
Ayakkabı giymek istemeyen çocuğunuza, en sevdiği arkadaşının yada kendini yakın bulduğu kişilerin de ayakkabı giydiğini anlatın

Eğlenceli hale getirin
Ayakkabıyı kendiniz yada sevdiği bir oyuncağa giydiriyormuş gibi yapın. Eğer eğlenceli buluyorsa bu oyuna devam edin.

Denemezine izin verin
Eğer hala inat ediyorsa ve ayakkabısız evden çıkmak istiyorsa ona deneme şansı verin. Ayakkabıları yanınıza alın, ayağının üşüdüğünü yada sert yere basmaktan rahatsız olduğunu söylediğinde "Galiba ayakkabını giymeyi unutmuşsun!" diyerek ayakkabısını giydirin.

ALINTIDIR

мiŁenα.

Sağol canım bilgiler için.. :flowers:

Benim oğlum giyinirken huysuzluk yapmıyor.Seviyoruz temiz tertipli olmayı..

Günde bazen 3-4 kez değişiyoruz haliyle alıştı kuzum :love3:

Temizliğe tertipliliğe önem veriyorum.


:love9: :love7: :love9:


Demet_dk

TEŞEKKÜRLER SİBELCİM

DORUKTA GİYİNİRKEN ÇOK ZORLUK ÇIKARMIYO
AMA ÇIPLAKLIĞI ÇOK SEVİYO ÇORAPLARINI FALAN ÇIKARINCA ACAYİP MUTLU OLUYO
YAZIN RAHATTI TEK ATLETLE
ŞİMDİ KAT KAT SIKILIYO YAVRUM

Lă_Tăhzen!

bizim giydirme anımız bi olay ne giyinmeyi seviyor asel nede çıkarttırmayı

kıyametler kopar resmen bizim giyinip çıkarmada  :sad1:

tabi bu yazı henuz bizim için gecerli degil tesekkurler sibelcim kaydedicem bu yazıyı  :opucuk:

°♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥°

Alıntı yapılan: Ahde_VeFa - 12 Şubat , 2011, 14:52:23
bizim giydirme anımız bi olay ne giyinmeyi seviyor asel nede çıkarttırmayı

kıyametler kopar resmen bizim giyinip çıkarmada  :sad1:

tabi bu yazı henuz bizim için gecerli degil tesekkurler sibelcim kaydedicem bu yazıyı  :opucuk:
azrada aynen  :cildir:


:love9: KUZUCUKLARIM RABBIM SIZI KORUSUN :love9:

βαlκιz

bbenimkiler seçiyo kıyafet  :ehi: arada gidip alıyo dolaptan getiriyo
giy giyyy diyo yani giydir :k06:
ama sıcaga hiç gelemiyolar
ayaklarında çorap tutmazlar ben giydiririm onlar sıkılınca çıkarır
sevmiyolar
bi parça sıcak olsun hemen kızarır suratları
cıbıl cıbıl olmayı çok seviyolar bende kalın kalın giydirmem hiç
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

♥ღ♥ JADE ♥ღ♥

ali eymenim şimdilik cıkartmayı cok seviyo ama giyinmeyi hiç sevmiyo bazen aglıyo hatta malum kıs cok fazla giydirmedigim halde sevmiyo inşallah duzelirrr  :amin: :amin:
ALLAH IM BANA VERMİŞ OLDUGUN EMANETlerini BANA BAGISLA YA RABBİM

тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят

Rüzgarı da kendimi süslediğim gibi süsleniyorum özen gösteriyorum temizliğine şıklığına alıştı yavrum ses çıkarmıyor hiç çıkarmamıştı zaten ama  :k06: Ben kendi küçüklüğümü hatırlıyorum da ya 3 ya da 4 yaşlarındaydım bir kış günü dışarda kar yağıyor tutturmuşum deniz ayakkabılarımı giyeceğim diye  :k06: Ama feryat figanlardayım  :k06: Lakin tabii ki galip ben olmuşum 3 tane çorap altına deniz ayakkabıları  :k06: :ehi: Bakalım oğlum neler yapacak bana çektiyse işimiz var  :k06:

✿sweet_sweet✿

02 Mart , 2011, 23:01:05 #8 Son düzenlenme: 02 Mart , 2011, 23:07:08 ✿sweet_sweet✿
ben oglumu gnde 3 4 kez degistiririm kiyafetini.. cunku cokk serbestlik taniyorum, ustu basi batincada sonrada tekrardan temizliyorum vss.. anamm evde kiyamet koparr her degistirmemde.. bazen kacar evde ciplak gezerr..   :ehi: :ehi:  ozgurugune cokk duskun :ehi: :ehi: giydirmesi buyuk sorun  ::) ::) ::) ::) ::) yaa insallah bu huyu duzelir ileride yoksa yandim ben ??? ???

benim bi kapali  yer var camli evde, orasi garaj kapisina bakiyorr, bazen kumandayla garaj kapisini acip kapiyorum, ondan cokk tirsiyo oglum :ehi: saskin saskin oraya bakarken uzerini degistiriveriyorumm :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:


yada elektrik supurgesi yada sac kurutma makinesi ona cokk ilginc geliyor citi cikmiyor acinca :ehi: :ehi: :ehi:



βαlκιz

 :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: korkutma kız çocugu :ehi:


bizde diyelim ugurun üstünü degiştirmesi lazım
kirli
degiştiriyorum
üstü temiz olan umutta hemen geliyo degiştirim diye
temiz diyorum yok illa degişilcek :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.

Alıntı yapılan: тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят - 14 Şubat , 2011, 00:00:41
Rüzgarı da kendimi süslediğim gibi süsleniyorum özen gösteriyorum temizliğine şıklığına alıştı yavrum ses çıkarmıyor hiç çıkarmamıştı zaten ama  :k06: Ben kendi küçüklüğümü hatırlıyorum da ya 3 ya da 4 yaşlarındaydım bir kış günü dışarda kar yağıyor tutturmuşum deniz ayakkabılarımı giyeceğim diye  :k06: Ama feryat figanlardayım  :k06: Lakin tabii ki galip ben olmuşum 3 tane çorap altına deniz ayakkabıları  :k06: :ehi: Bakalım oğlum neler yapacak bana çektiyse işimiz var  :k06:

Oda sana benzeyecek süslü olacak :k06:


:love9: :love7: :love9:


✿sweet_sweet✿

Alıntı yapılan: βαlκιz - 02 Mart , 2011, 23:29:02
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: korkutma kız çocugu :ehi:


bizde diyelim ugurun üstünü degiştirmesi lazım
kirli
degiştiriyorum
üstü temiz olan umutta hemen geliyo degiştirim diye
temiz diyorum yok illa degişilcek :ehi:

hahaha cok iyi ya sen akla bak gel benide degis de :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: bunlar varya bizden akillilar :nazar:

gozdecim aman ha erkek cocugu fazla suse gelmez, bi gomlek bi pantolon yeterlidirr.. :ehi: :ehi: :ehi:

Balböceği

Benim bocugum bile sevmiyor onu giydirirken hangi muzipligi yapacagimi sasiriyorum  :k06:


ırmak184

biizmki ne giyinmeyi seviyor ne altını degiştirmeyi..çıplak gezsin bayılır,peşinde dolanıyorum giydirirken  :cildir:

Demet_dk

SON ZAMANLARDA BİZİM BEZLENME VE GİYİNME OLAYLARIDA İŞKENCE GİBİ
BEZLENMEK İSTEMİYO ÇIPLAK GEZMEYE BAYILIYO

NEYSEKİ AZ KALDI  :sunny: