28 Mart , 2024, 23:44:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Zerde ve Sütlaç

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 08 Şubat , 2011, 04:10:01

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ





Sütlaç:

Malzemeler:

    * 1 lt. süt
    * 1 kahve fincanı pirinç
    * 2/3 bardak kaynar su

Hazırlanması:

    * Sütü ocağa koyup kaynatın, üzerine yıkadığınız pirinci ekleyip kısıt ateşte kaynatmaya devam edin
    * Pirinçler uzamaya başlayınca çok koyu olmamasını istiyorsanız eğer (pirincin cinsine göre) üzerine kaynar sudan ilave edin
    * Pirinçler iyice yumuşayıp piştikten sonra altını kapatıp kaselerin yarısına kadar paylaştırın
    * Tezgahın üzerine soğumaya bırakın, soğuduğu sırada zerdeyi hazırlayın

Zerde:
Malzemeler

    * 1 su bardağı pirinç
    * 8-10 bardak su
    * 4 su bardağı şeker
    * 1-2 y.k. gülsuyu
    * 1 y.k. haspir (safran)

Hazırlanması:

    * Pirinci yıkayıp 8 bardak su ve 1 bardak şekerini ekleyerek ocağa alın (8-10 bardak su olması pirincin su çekmesine bağlı olarak değişbilmesinden, ilk önce 8 bardak konuluyor, daha sonra pirincin durumuna göre kaynar su takviyesi yapılıyor)
    * Kaynamaya başlayınca kaynardan düşmeyecek vaziyette altını kısın ve pirinçler uzayıp pişmesine yakın geri kalan 3 bardak şekerini ekleyin (burada tavsiyem tadına bakarak şeker miktarını tamamlayın, ben yarım bardak eksik kullandım güzel oldu)
    * Pirinçler yumuşayıp şiştikçe su miktarı az gelebilir, duruma göre 1-2 bardak kaynar su ilavesi yapın
    * 1 yemek kaşığı safranı 2-3 yemek kaşığı sıcak suya ıslayın ve rengi çıkınca bir çay süzgecine delikleri kapatacak büyüklükte pamuk koyarak safranlı suyu süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz sarı suyu zerdenin üzerine ekleyip bir-iki taşım kaynatın
    * Ocağın altını kapatıp gülsuyunu ilave edin. Soğumuş sütlaçların üzerine zerdeleri taksim edin.
    * Üzerini dövülmüş fıstık veya bademle süsleyebilirsiniz

hüzünden_gelme

sabah sabah yapılırmı bu yaa :hungry: :hungry: :hungry:

harıka gorunuyorrr