28 Mart , 2024, 17:15:39

Haberler:

www.facebook.com/bebegimonline Bebegimonline.com'u Facebook'ta da takip edin!


FİRİK PİLAVI

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 08 Şubat , 2011, 03:52:16

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ



Firik, buğday başağından elde edilen bir tahıl. Buğday başakları henüz tam olgunlaşmamışken kesilip, kabuğunun yakılarak tanelerinin ayıklanması yöntemi ile elde ediliyor. Bu yüzden pişirilirken ve yenilirken hafif yanıksı bir kokusu ve tadı var bu pilava ayrı bir tat ve güzellik katıyor. İsli tadı seviyorsanız firik tam size göre.


Bir öğle yemeğinde yanında turşu, salata ve ayranla birlikte yemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler (4 kişilik):

    * 1 su bardağı firik
    * 1 su bardağı bulgur
    * 1 yemek kaşığı biber+domates salçası
    * 1 orta soğan
    * yağ,tuz,karabiber
    * 4+1/2 bardak su

Hazırlanması:

    * Soğanı ince ince doğrayıp yağda soldurun, salçasını katıp kavurmaya devam edin.
    * Firiği ayıklayıp bulgur ile bir kapta karıştırdıktan sonra kavrulmuş soğan ve salçanın üzerine katıp kavurmaya devam edin
    * suyunu döküp, tuz ve isteğinize göre karabiberini katarak kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin

Not: 1. Firik bulgurdan daha geç piştiği için bulgur pilavına katılan su miktarından daha fazla su kattım. 2. Firik pilavını kıymalı veya tavuklu da yapabilirsiniz. O şekilde daha çok tercih edilir.

Firik





hüzünden_gelme

firik ne ya ilk defa duydum

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Alıntı yapılan: `»HicЯet GeLini«´ - 08 Şubat , 2011, 07:51:59
firik ne ya ilk defa duydum
canım üstde acıklamasını yaptım okumamışsın sanırım  8)

derbeder

firik tazeyken yani dalinda sutken henuz ateste kozlemesi guzel oluyor  :hungry: kulaklari cinlasin teyzecigim biz kucukken basina toplardi ve firik yapardi bizeee  :hungry:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!