Pandispanya Tarifleri

Başlatan hüzünden_gelme, 07 Şubat , 2011, 21:31:55

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

KLASİK KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

NİŞASTALI KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (18 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 3 Adet Yumurta
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

ÇİKOLATALI PANDİSPANYA (22 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 1 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Su Bardağı Un
· 1 Su Bardağı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
· 80 Gr. Sütlü Çikolata
· 80 Gr. Bitter Çikolata

KREM ŞANTİLİ PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
· 2,5 Su Bardağı Un
· 1 Yemek Kaşığı Kakao
· 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu

Pandispanya Yapılışı

· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)

</SPAN>

* NOTLAR *

  • Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli. Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor.
  • Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin.
  • Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin.
  • Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Eğer kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını yağlamayın. (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz.
  • Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.
  • Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.
  • Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor.
ALINTI

Aytii

uzman tv de izledim şimdi kadın akları normal bir kapta çırpıyor bayağı köpürdü

deneyeniniz oldumu hiç farklı bi kapta çırpmayı ?

Nezo

Ben Denemiştim Krema Gibi Oluyo

Aytii

YANİ KÖPÜRMÜYOMU HİÇ  ??? VE PİŞİNCE KABARDIMI (KABARTMA TOZU KULLANMADAN)

tweety0555

ben hıc oyle yapmıyorum ve gayette guzel kabarıyor...benımkı kucuk kelepcelı kalıp ıcın...benımkınde kabartma tozu var ama...



Aytii

http://www.uzmantv.com/pandispanya-keki-nasil-yapilir

BAKIN BURDA KADIN ÇELİK GİBİ BİR KAPTA ÇIRPIYOR

SENİN TARİFİN NE ÖZLEM

YAZARMISIN

Aytii

YUMURTANIN SARISINI VE BEYAZINI AYIRINCA BİRBİRİNDEN KIVAM DAHA YUMUŞAK OLUYOMUŞ

HAFTA SONU DENEMEK İSTİYORUMDA

AMA KORKUYORUM YA KABARMAZSA DİYE  :-\

tweety0555

Alıntı yapılan: ๑ ♡ Köy YuмυяTαм ♡ ๑ - 18 Ocak , 2012, 09:34:15
http://www.uzmantv.com/pandispanya-keki-nasil-yapilir

BAKIN BURDA KADIN ÇELİK GİBİ BİR KAPTA ÇIRPIYOR

SENİN TARİFİN NE ÖZLEM

YAZARMISIN

ne kadar kıbarsın :tongue3: yazarım ayten hanım :k06: :k06: :k06: :flowers: :flowers:

3 yumurta
3kahve fıncan un
3 kahve fıncanı seker
1 fıncan ılık su
kabartma tozu
vanılya                annem bu olcuyu eger buyuk yapacaksa 3 lerı 5 yada 6 yaparak yapıyor ....ve cokta guzle oluyor yumusak oluyor hatta ben bazen sıvıyag da koyuyorum tarıflerde yok ama ben ekleyınce daha yumusak oluyor..



Aytii

yerine göre kibarımdır  :laughing7:

fazla kibarlık sahte geliyor bana ::)

neyse konumuza dönelim

ben en iyisi hazırından alıyım  :toothy10:

tweety0555

Alıntı yapılan: ๑ ♡ Köy YuмυяTαм ♡ ๑ - 18 Ocak , 2012, 10:28:57
yerine göre kibarımdır  :laughing7:

fazla kibarlık sahte geliyor bana ::)

neyse konumuza dönelim

ben en iyisi hazırından alıyım  :toothy10:

,

hahhahaha guldurdun allah sneı ne yapsın kır dızın otur sen yap :toothy10: :toothy10:



Aytii

şeker hamurundan süsleyecem ;D

Oğuz la hem pandispanyayı yapmam hemde süslemem zor olur  :suclu:

yarın markete gitçem olursa hazırından alırım öyle yaparım  ::) olmazsada kısmet artık  :k06:

tweety0555

kım tutar senıııı:))))hadı yapta bızde gorelım :k06: 
aaa bak benım tarıfı yap tek buyuge dok...sonra aynısından yap bır daha ıkısını ust uste koy..hem daha duzgun olur...ayy anlatabıldım mı yaaa :icon_scratch:



Aytii

:ehi: :ehi: :ehi:

anlattın anlattın :D

ama o çok uzun olar  :-\

...ŞehzadEfe...

bi kere denedim hiç kabarmadı benim keki aslında tarife göre yaptım ama niye kabarmadı anlamadım  :dontknow:
Sadece filmlerde olur sanırdım böylesine büyük aşklar
Bizim seninle doğmayı bekleyen bir oğlumuz var