19 Nisan , 2024, 19:20:05

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kars ketesi tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Şubat , 2011, 00:36:05

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

04 Şubat , 2011, 00:36:05 Son düzenlenme: 01 Ocak , 2012, 16:26:04 Nar Çiçeği❀ܓ



    Malzemeler:




      • 2 su bardağı süt

        • 1 su bardağı su

          • gr. pakmaya

            • 1 yemek kaşığı tuz

              • 1 tatlı kaşığı şeker

                • Aldığı kadar un

                  • 250 gr. tereyağ(yufkaları yağlamak için)

                    • 200 gr. sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)

                      • 2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)[/COLOR]
                      Hazırlanışı:

                      [LIST=1]

                        • Ilık sütte maya eritilir. Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir.

                        • On dakika yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir.
                        • Hamur eşit parçalara bölünerek  yuvarlanır.(bu malzemeyle yaptığım hamurdan 9 yufka, 8 kete oldu. Çünkü  birini fırında unuttum, yaktım)


                        • Unlanarak tek tek açılır. Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır.

                        • Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır. Kenarlarından esnetililerek , büyütülür.

                        • El genişliğinde şeritlere bölünür. İlk  parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır. Katlanan parçanın yağ akan  tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde  katlayarak bir yufka bitirilir.

                        • Tepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır. Yumurta sarılarını
                          çırpıp üstüne sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
                          [/COLOR]



                        Alıntı

    Balböceği

    he he  :k06: :k06: eline saglik canim

    Kokumuz karslidir e annemin keteside meshurdur deneyin harika oluyor  :hungry:

    °ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

    ayyyyyy özgeee annem çok güzel yapar bunu

    ama şu varki kars ketesi içli olur canım

    ya tuzlu kavrulmuş un yada şekerli kavrulmuş un katılır vede çok enfes olur  :hungry:  :hungry:  :hungry:  :hungry:

    allah rahmet eylesin babannem ne güzel yapardı ağızda dağılırdı  :hungry:


    Balböceği

    pinarcim ben yazacaktim sen yazdinn


    annem bide onu yapar tuz sivi yag un ici yapar

    dedigin gibi yedigin zaman ayyy cok guzel tadi oluyor  :occasion5:

    °ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

    evet süper oluyor ben tatlı keteyi daha çok severim ama  :hungry:  :hungry:

    ah ah olsada yesek  :y25:

    gökse

    anam bayılırım keteye bende karslıyım canım .olsada yesek bu saatde  :k06:

    Balböceği

    Alıntı yapılan: °ღ♥ღ° PıNaR°ღ♥ღ° - 04 Şubat , 2011, 00:46:59
    evet süper oluyor ben tatlı keteyi daha çok severim ama  :hungry:  :hungry:

    ah ah olsada yesek  :y25:

    Bende tam tersi tuzlusunu severim  :k06: :k06:

    °ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

    ay eda farketmez tuzlusuda olsa yerim valla özledim hemide çok  :k06:

    aa muazzezcim sende mi karslısın ne güsel hemşolarım benim  :love9:

    Balböceği

    Neyse kizlar ben cikar .. ha bu arada yapar yerseniz benim yerimede yeyin

    ama tuzlusundan  :k06:

    °ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

    güle güle eda ben hayatta yapamam valla hiç umutlanma  :ehi:  :ehi:  :ehi:


    இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

    çok guzel gorunuyorrrr her zamnkı gıbı
    annemde yapar sabh kahvaltısında super oluyor  :hungry:

    gökse

    kıızzz pınar neresindensin karsın hemşom :k06:

    Angel

    kiss ozge canim cekti  bugun yapmam lazim bu tarifi saol canim   :hungry: :hungry:

    Lă_Tăhzen!


    Balböceği

    ANNEMDE yapmis ama bizim tuzlu ketemizden
    misafiri gelecekmis  :k06: