29 Nisan , 2024, 02:06:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


GENEL ANESTEZİ İLE SÜNNET

Başlatan mumkule, 18 Ocak , 2007, 14:50:14

« önceki - sonraki »

sevda

 :-[Canım merhabalar bende oğlumu 4,5 aylıkken mecburen sünnet ettirdim çünkü bitikti yani 2 defa idraryolundan hastanelik olduk mecburen hemen yaptırmak zorunda kaldık ben genel anestezi istemedim zaten doktorumuzda istemedi gerekde duymadı lokal'le yarım saat de bitti ve 4 gün altı açık kaldı sonra iyileşti bence lokal olmalı.

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: sevda - 26 Temmuz , 2007, 13:32:35
:-[Canım merhabalar bende oğlumu 4,5 aylıkken mecburen sünnet ettirdim çünkü bitikti yani 2 defa idraryolundan hastanelik olduk mecburen hemen yaptırmak zorunda kaldık ben genel anestezi istemedim zaten doktorumuzda istemedi gerekde duymadı lokal'le yarım saat de bitti ve 4 gün altı açık kaldı sonra iyileşti bence lokal olmalı.

merhaba sevda, sünnetiniz hayırlı olsun, damatlığını da görürsünüz inşallah. oğlum 8,5 aylık, biz de süünet yaptırmayı düşünüyoruz. hangi yöntemle yapıldı, ne kadar sürede iyleşti, huysuzluk vs ne kadar sürdü bilgi verirsen sevinirim. :)

aras

mrb arkadaşlar oglum daha 4.5 aylık ve sünnet olması gerekiyormuş çok korkuyorum havaların sıcaklıgıda beni endişelendiriyor beklemelimiyim yoksa hemen yaptırmalımıyım kararsızım tavsiyelerinizi bekliyorum

sevda

Canım lokal anesteziyle oldu ben öyle uygun gördüm çünkü daha 4.5 aylıktı birde genel anesteziden çıkışı daha problemli oluyor o nedenle istemedim bence ya 1 yaşına kadar yptır eğer bizim gibi bitikse pipisi ve idraryoları enfeksiyonu yaşıyorsa hemen yaptır derim çünkü çok zor hastalığı.
   Ama genelde doktorlar 2 yaşına kadar uygun buluyorlar yaptırmak için eğer biyüyünce olsun istiyorsanda 8 yaş sonrası, olması en doğru yaş sınırlaması.
   İyleşme sürecine gelince tabiki küçük olunca daha çabuk toparlanıyor ama ilerleyince biraz daha zorlaşabiliyor.Biz ilk gün ağrı kesicilerle özellikle calpol'i çok vermiştik o gün sonraki gün herşey normaldi ama o zamanlar emiyodu bebeğim doktor bize ameliyat saatini 11 olarak belirledi ve sabah 8'den sonra emdirmememi söyledi ve 11 de başladı ameliyatı 11.30 dasona erdi ama ben o yarım satte her geçen saniyeyi saydığımı ve bir an önce bebeğimi o masadan alıp bağrıma basmak için saydığımı hatırlıyorum birde ağlayışımı sonra eve geldik ve saat 16.30 emdi beni ilk gün tabiki ağlamalrımız oldu ama inanki geçiyor bitanem neler geçmediki 15 aylık oluncaya kadar inanki herşey yolunda olucak buna inan sadece buda geçicek de ben hep öyle diyorum bir sorun yaşıyınca ve nihayetinde geçiyorda kah zor kah kolay dimi çok öptüm by.

Tebessüm :)

teşekkür ederim sevda  :flowers: bizde idrar yoll. da problem var, en kısa zamanda yaptırmamız lazım. ben de genel anestezi düşünmüyorum. ama bebeğim hareketli olduğu için lokal anestezi düşündürüyo beni.bir yöntem varmış, pipiye plastik bir aparat takılıyo, sünnet yapılıyo ve o aparat birkaç gün sonra dr tarafından çıkartılıyo. bu yöntem kafama yattı gibi, pipiyi koruma altınna aldığı için, sünnet sonrası enf.vs olmuyomuş ve bebeğin hareketleri pek etkilenmiyomuş sünnet sonrası ilk günlerde.bir de araştırmalarıma göre sünnette fiyatlar çok farklı, 100 ytl ye yapan yer de var, 400 e de, 800 e de. fiyatalar arasındaki bu uçurum nedendir anlamadım. siz hangi şehirdesiniz? nereye yaptırdınız?

sevda

Canım biz burdurdayız ve doktorun muayenhanesinde yaptırdık doktorumuz eşimin müşterisiydi bu arada eşim optisyen(gözlükçü) ondan normalde 200 dü bizden hiç almıycaktı ama biz çok ısrar ettik ve 100 verdik bitanem 800 de çok yaa bu devirde ne bu yaa herkesizenginmi sanıyo bu doktorlar anlamadım herşeyin bir makul fiyatı olur dimi ama ben bu gibi durumlara çok kızıyorum yaa. Sen nerden yazıyorsun canım?
  Bu arada en kısa zamanda yaptırmak en doğrusu çünki gelişiminide etkiliyor sizdede oldumu ama arhanımda oldu o
zaman yemiyoduyesede yaramıyordu iyleşince ayda 1 kilo hasta oluncada 200 gr belki idi.
   Umarım en kısa zamanda olur ve biter birde hareketli dedeğin için genele yönlendirebilirler ama sen çok iyi tutacak birilerini bul en kısa zamanda bitiyo zaten belki sizinki, bizimki kadar uzunda sürmez bitanem kalbini ferh tut olurmu bak en azından ilerde bu pisikolojiyi yaşamıycak ve çok rahat olucak bunları düşün ama bunu yaptırayım derken de kazıklanmanıda istemem biz 8 ila 10 yaşında falan yaptırıcaz düğününü, hem hafızasında da kalır güzelde olur diye ,mevlüdünü ve düğününü ozamana sakladık artık sen nasıl istersin bilimiyorum ama oğullarımızın erkekliğe ilk adımlarını attığını görmek erken dahi olsa güzel bir duygu ben çok ağlamıştım ama olsun ilerde gülcez dimi annesi.


Tebessüm :)

sevdacım aşırı şekilde yeme sorunumuz var  bizim de.sünnet olunca düzelecek diye umut ediyorum. dediğin gibi 800 çoook fazla. sünnet bu, büyük bir ameliyat değilki.. nasıl olsa yaptırıcaklar diye yüksek tutuyolar fiyatları. ben izmirde yaşıyorum, malum çok sıcak buralar, şu sıcaklar azıcık frısat verse hemen yaptırıcam. bu sıcakta yaptırısak o da harab olur biz de. mevlüdünü ben de biraz aklı ermeye başlasın o zaman yaptırmayı düşünüyorum, güzel bir hatıra olur onun için de. bakalım nasip. ben eylül ekim kasım anne ve bebekleri bölümündeyim, oraya da bekleriz seni. :opucuk: bilgiler için çok teşekkür ederim.

mavili

merhaba bu konu hakkında söylemek istediklerim var
genel anesteziyi normal ameliyattaki gibi agır vermiyorlar yani tam bayıltmıyorlar
maske ile birkaç dakika soluttukları hava ile çocuk uyutuluyor
ve yarım saat sonra uykudan uyanır gibi uyanıyor
ben olsam bunu tercih ederdim tabi yaşı olan çocuklar için bebekler daha durumun farkında olmadıkları için onların psikolojisi etkilenmez ama erkek çocukları kendilerinin farkına vardıgı dönemlerde olursa bu sünnet onları çok olumsuz etkiliyor
en uygun sünnet zamanı 2 yaşa kadar genelde
bu zamana dek yapılmadıysa 6 yaşından sonra yapılması çok uygun



Pınar86

Kızlar bu konu acılalı baya olmuş ama ben güncelliyim :) ya benim Allah kısmet ederse 18 gün sonra oğlum olacak  :nazar:
ben bu sünnet konusunu cok takıyorum bazen şaka yapıp eşime kestirmem ben oğlumun pipisini diyorum dayanamam onun canının acımasına diyorum:)
netten görmüştüm bebekleri yeni doğduğunda eğer bir saglık problemi yoksa ilk 1 ay içinde sünnet ettirmek daha iyiymiş, buna yenidoğan sünneti diyorlar daha çabuk iyileşiyorlarmış ve acı hissetmiyorlarmış duyanınız oldumu veya yaptıran bilgi verirmisiniz?
:love9:''AŞK'' :love9:
Adın ile upuzun yıllar hep senin olsun,
Ömür'üm göz nurum mutluluk seni bulsun,
Yaradan yüce Rabbim daima seninle olsun...

DİLVİN

benım oğlumda 4 gün sonra 5 aylık olacak
sanırsam küçük yapılması daha ıyıymış
çünkü bebek hep yattığı için sorun olmuyormuş
ama emeklemeye başladığında pipisi sıkışıp rahatsızlık verıyormuş
bızım sünnet nasıl olur bılmıyorum
kayınvaldemler düğün gıbı yapıyorlar
şimdilik gündemde sünnet işi yok
benım hiç bir şeyde yetkım olmadığı gıbı
ne zaman sünnet olacağınada karar veremeyeceğim

ama bağımsızlığını ilan etmiş erkek annelerı
bence hemen yaptırmalı :icon_thumright:
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

βαlκιz

kızlar biz bikaç ay önce yaptırdık
çişlerini yapamıyolardı
doktor yaptırın dedi yara olmuştu uçları pipilerin
doktorun muayanesinde oldu bitti genel olmadılar bayılmadılar yani
ben dışardaydımm  :sad1:
iğne yaparlarken çok ağladılar  :crybaby2: :crybaby2:
sonrası rahat oldu
düğün mevlüt falan yapmadık
ice büyüsünler düğünlerini bilsinler istedik  :occasion14: :occasion5: :occasion5:
erkenden olmaları iyii oluyoo  :icon_thumright:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Pınar86

En nefret ettiğim sünnet ben sünnet yaptırmıycam ve arkadaş söylemiş kimse benim doğuracağım cocuk için bir şey diyemez ona ancak babası ve annesi karar verir ayın 24 de kontrolum var doktoruma sorarım bakalım o ne diyor ona göre artık bebek doğduktan 24 saat sonra problem yoksa yaptırırız inşallah.
:love9:''AŞK'' :love9:
Adın ile upuzun yıllar hep senin olsun,
Ömür'üm göz nurum mutluluk seni bulsun,
Yaradan yüce Rabbim daima seninle olsun...

βαlκιz

erken yaptırmak iyi oluyo
biz çişlerini kolay yapıyo sanıyoduk
sonra anladık zorlanıyolar
pipileri sıkışıyo
ucları iltihap gibi olmaya başlamıştı
doktor acil sünnet dedi
sünnet oldular düğün olmayıversin
eşim illa benle karşılıklı oynadıkları zaman yapıcam diyoo  :ehi: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.

aslında bende sıcak bakıyordum erkene ama.
Daha zor olmazmı ya bezli sonuçta acımazmı?
Sonra ne biilim ağrısı sızısı olsa söler konuşurken şimdi nasıl anlatcak.?
Her agladığında dr götürcem orda birşey mi var diye?


karmaşığım bu durumda :'(


:love9: :love7: :love9:


**fatoş**

Alıntı yapılan: ♥..ŞeKeRiiM..♥ - 14 Haziran , 2010, 08:01:52
aslında bende sıcak bakıyordum erkene ama.
Daha zor olmazmı ya bezli sonuçta acımazmı?
Sonra ne biilim ağrısı sızısı olsa söler konuşurken şimdi nasıl anlatcak.?
Her agladığında dr götürcem orda birşey mi var diye?


karmaşığım bu durumda :'(


canım ben oğlumu daha kırkı çıkmadan ettirdim çişini tam yapamıyordu doktor yaptırın dedi daha bir aylıkken yaptırdık

ve şimdi diyorum iyiki yaptırmışız doktorlarda erken olmasını söylüyor canı acımaz mı diyorsun elbette acıyor ama küçük

olduğu için etide taze çok çabuk iyileşiyor oğlumun pipisi yara bile olmadı birazcık şişlik oldu sonra 4 5 günde iyileşti o

sürede altını bağlarken daha büyük bezle bağladım bazen hiç bağlamadım küçük bir beşik içinde altına ıslaklığı

hissettirmeyecek bi çarşaf koydum ve eskilerin yaptığı gibi normal bez koydum çişini ona yaptı çok çabuk iyileşti benim

tavsiyemde erken olmaları yaptırınca hak vericeksiniz :icon_thumright: