28 Mart , 2024, 21:10:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Krep kebabı tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 26 Ocak , 2011, 21:32:16

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




KREP MALZEMELERİ


  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 -3 bardak süt



KREP HAZIRLANIŞI


  • Yumurta sarısı süt ile birlikte mikserle çırpılır
  • Yumurta akları tuz ile kar haline getirilir
  • Yumurta akları ve sarıları birbirilerine yedirilir
  • En son un eklenir.
  • Tavaya bir parça yağ konulur,
  • 1 kepçe hamur tavaya dökülerek arkalı önlü hafif pişirilir.
ET SOTE MALZEMELERİ


  • 600 gr kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 15 adet mantar
ET SOTE HAZIRLANIŞI


  • Soğanlar ince kıyılır
  • Patates,havuç küp küp doğranır
  • Tencereye az yağ konulur etler eklenip kapağı kapatılarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Havuç patates eklenir karıştırılır.
  • İnce dilimlenmiş mantar eklenir.
  • Baharatla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edilir, pişirilir



KEBABIN HAZIRLANIŞI


  • Kaseye krep konulur .
  • İçine et konulur, bohça şeklinde kapatılır.
  • Ters çevrilir, tepsiye dizilir
  • Kalan et suyu üzerine gezdirilir
  • Üzerine kaşar dilimi domates biber konur kürdan batırılır
  • 200 c ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.



PÜF NOKTASI


  • Krep doldurulurken et suyu konulmamalıdır
  • Krep hazırlanırken harç çok sıcak olmamalıdır
Alıntı

Balböceği

Ben cikolatali krepe bayiliyorum  :hungry:

Bunuda denemek lazim eline saglik sekercan  :flowers:

°♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥°

bende krebi peynir domates ve biberle seviyorum  :hungry: buda guzel gorunuyor  :icon_thumright:


:love9: KUZUCUKLARIM RABBIM SIZI KORUSUN :love9: