20 Nisan , 2024, 05:57:01

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Muska böreği tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 26 Ocak , 2011, 21:29:58

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Börek için malzemeler:
5 çay bardagı ılık süt
1,5 çay bardagı sıvı yag
1 paket eritilmiş margarin
1 paket tek kullanımlık toz maya
1 yemek kaşıgı tuz



İçi için:

peynir ve maydanoz


Hazırlanması:
Süt,  sıvı yag,  tuz ve mayayı derince bir kapta maya eriyinceye kadar  bekletiyoruz. Aldıgı kadar un katarak kulak memesi kıvamında bir hamur  yapıyoruz .10 eşit parçaya ayırarak Yarım saat kadar üzerine bir bez  örterek dinlendiriyoruz.Bu arada margarinimizi eritiyoruz. Her bezeyi  çok inceltmeden oklava yardımıyla açıyoruz.
Üzerine erimiş margarini sürerek yediriyoruz
İki kenarını üst üste kapatıp tekrar yag sürüyoruz
Diger kenarlarıda üzerine bohça gibi kapatıp  dinlenmeye bırakıyoruz.Diger bezeleride aynı şekilde açıp yagladıktan  sonra ilk yaptıgımızdan başlayarak oklava yardımıyla açıyoruz ama çok  inceltmiyoruz Biraz etli bir hamur olacak.
Üzerini çok fazla olmamak şartıyla yaglıyoruz resimdeki gibi 4 uzun şerit kesiyoruz.
Köşesine içimizi koyup muska şeklinde katlıyoruz.
Üzerine yumurtanın sarısını çırparak sürüyoruz ben  yumurta sarısına bir fiske şeker ve bir kaç damla sıvı yag ekliyorum bu  şekilde daha parlak ve çıtır oluyor tabiki bu arzuya baglı

Afiyet olsun 















Alıntı

Balböceği

Ozge sen ve sibel alacaginiz olsun ha

her gece her gece tariflere bakmaktan yorulmadim olsada yesim diye dort donuyorum  :ehi:

hüzünden_gelme

Alıntı yapılan: ƒučhšïα - 26 Ocak , 2011, 21:32:55
Ozge sen ve sibel alacaginiz olsun ha

her gece her gece tariflere bakmaktan yorulmadim olsada yesim diye dort donuyorum  :ehi:

:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: