Kırmızı biberli tavuk sarması tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 17 Ocak , 2011, 22:27:46

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme




Malzemeler :
1 kg. kırmızı biber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr. tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
2 adet taze soğan
tuz



Yapılışı :
Kırmızı  biberleri bir tarafından boyuna yarıp çekirdeklerini ve sapını  çıkardıktan sonra tuzlu suda haşlıyoruz. Ayrı bir kapta tereyağı  ,ezilmiş sarımsak ,kimyon ,karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.  Biberleri sıcak sudan çıkarıp soğuk suya batırıp kabıklarını soyuyoruz.  Fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine biberlerin yarısını tek  kat olarak yaydıktan sonra üzerine tavukları yerleştiriyoruz.  Hazırladığımız tereyağlı karışımı tavukların üzerine sürüyoruz. Üzerine  rendelenmiş kaşar peynirini serperek kalan biberleri üzerine serip rulo  yapıyoruz.

Tepsinin  üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıttığımız 200 derece  fırında 40-50 dakika kadar pişiriyoruz. Et kendi suyuyla pişiyor ve  oldukça fazla su salıyor. Servis yaparken bu suyu kaşıkla üzerine  gezdirebilirsiniz. Dilimleyerek üzerine ince kıyılmış taze soğan serpip  ,tavuk suyuyla pişirdiğimiz sade pilav eşliğinde sıcak sıcak servis  yapıyoruz.

Afiyet olsun...

 

 

 



Alıntı