FRENK ÜZÜMLÜ MUHALLEBI

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 17 Ocak , 2011, 04:07:47

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

200 gr frenk üzümü
1 kilo süt
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
2 paket vanilya sekeri
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag


Tencereyi ocaga koymadan suyla yikanir,dibine tutmamasi icin.
Tencereye sirasiyla un,nisasta,vanilya sekeri,seker, alinir ve karistirilir,kaynamaya yakin tereyagda ilave edilir kaynayinca ocaktan alinir.Eger topaklandiysa blenderdan gecirilir  .Muhallebi' ye saplarindan ayrilmis yikanmis frenk üzümü ilave edilir,bir iki salkim dekor icin ayrilir.
Yapacaginiz kasede sudan gecirilir,frenk üzümülü muhallebiden kaselere paylastirilir,oda isisinda bekletildikten sonra buzdolabinda kivamii alincaya kadar 4, 5 saat bekletilir.
kaseyi tabaga ters cevirip ciklarilir,üzerine ve kenarina önceden ayrilan frenk üzümü konur,geriye afiyetle yemek kalir.





fıstık