ilk dogumu normal ikincisi sezeryan olmuş anneler sizin bilginize ihtiyacım var.

Başlatan birgül87, 16 Ocak , 2011, 21:47:25

« önceki - sonraki »

polaire

Ben hep normal doğum isteyip son hafta bebeğim ters döndüğü için bir hafta içinde sezeryan olan ve bundan bir yıl geçmesine rağmen hala üzüntü duyan bir anne olarak kesinlikle normal yap derim. Ama senin yaşadıkların çok zormuş ve eğer bu seni tekrar aynı strese sokacaksa hiç düşünmeden sezeryan ol derim. Önemli olan hangisinden sonra ne kadar rahat olacağın. Çünkü ben hep sezeryan pişmanlığıyla bebeğimin ilk günlerinde bunalımdaydım ve hala neden o günleri mutlu yaşamak varken bu kadar kötü geçirdim diye üzülürüm.

Ama çok kararsızsan, sancın başladığında normal doğum yapmak için git baktın ki olay seni rahatsız etmeye başladı sezeryan istiyorum de. Doktorlar zaten hemen kabul ediyorlar :) Hem önceden sezeryana karar verip pişman olmamış olursun hemde korktuğun anda vazgeçme şansın olur, bakarsın bu kez beklediğin kadar rahatsızlık vermez hem özel hastanelerde çalışanların hastaya yaklaşımları daha farklı oluyor. Bu arada bence sezeryan olursan epidural ol. Çünkü o anı görüp yaşamak çok güzel. Ayıca hiçbir acı ağrı da hissetmiyorsun.

birgül87

destekleriniz için teşekkur ederim canlarım
eşimin desteği ile normale karar vermeme ragmen hala içimi kurt kemiriyo allahım diyorum hayırlısını nasib et eger sezeryan olacaksada acil sezeryan olsun kurbanlık gibi gunun alıp o masaya yatma fikri perişan ediyor beni normal olacaksada kolayından nasib et bize hala çok dertliyim bu konuda  :dontknow:


Uploaded with ImageShack.us

pırıl

benim nasipse ilk doğumum olacak,ama onca nette doğum videosu izlememe,burada okuduğum zorluklara rağmen kesinlikle normal dedim doktoruma sonuna kadar.sancıların ne kadar zor geçeceğini kendi adıma tahmin ediyorum,ki hastanede kaldığım dönemde o doğum yapan kadınların çığlıklarını unutamam :y25:
ama normal doğum ne olursa olsun doğal bir süreç,doğuruyorsun ve ayağa kalkabiliyorsun,farklı durumlar hariç.ama sezeryan doktorunda dediği gibi bir ameliyat bunu bil demişti bana.
hakkında hayırlısı olsun,umarım kolay bir doğumun olur seçimin hangisi olursa olsun.