Yumurtalı mezgit balığı tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 12 Ocak , 2011, 11:48:12

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:
* 3 tane büyük boy mezgit balığı(fileto)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 kaşık tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 3 yumurta
* 1 demet yeşil soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* 2 küçük domates
* 1 tane sivri biber

* 2- 3 tane defne yaprağı
* Karabiber,pul biber
*Tuz

Yapılışı: Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra, süzdürülüp dinlendirmek için bir süzgeçte bekletilir. Bütün  yeşillikler, domates ve sarımsaklar incecik doğranır. Yumurtalar bir  yerde iyice çırpıldıkan sonra doğranan malzemeler ve baharatlar içine  konur. Bu arada bir tava içine yağın yarısı konulur ve kızdırılıp mısır  ununa iyice batırılarak kızgın yağda bir tarafı kızartılır. Düz bir  tabakla ters çevrilip diğer tarafı yağ ilavesi ile kızarmaya bırakılır.  Malzemelerle karıştırılan yumurta balıkların üzerine dökülürve bir kapak  kapatılarak hem balıkların kızarması hemde yumurta ve malzemelerin  pişmesi sağlanır. Üzerine 1 kaşık tereyağ koyarsanız daha lezzetli olur.  Tabakla yeniden çevrilerek servis yapılır.






Alıntı

derbeder

omlet gibi birsey oluyor desene  ;D guzele benziyor
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

Natamaki

I think your information has given me more knowledge.