28 Mart , 2024, 23:58:24

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Tuzda balık tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 18 Aralık , 2010, 21:00:40

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



malzemeler:
2kg civarı bir balık
2 yumurta 
maydanoz
biraz defne yaprağı 
3-4kg kalın kaya tuzu

Yapılışı:





öncelikle balığın sadece karnını biraz yarıp içini temizliyoruz,  pullarını temizlemiyoruz. bir tarafta leğen içindeki kaza tuzunu 2  yumurtanın akı ve yarım su bardağı su ile kar kıvamına gelene kadar  yoğuruyoruz.



yoğurduğumuz tuzun bir kısmını alüminyum folyo serdiğmiz fırın tepsisine balığın sığacağı alan kadar tabaka halinde yayıyoruz.



bu arada sadece içini temizlediğimiz balığın içine tercihimize  göre limon dilimleri, soğan dilimleri, maydanoz yada defne yaprağı koyup  dışına da zeytinyağı sürüyoruz.


hazırladığımız tepsi icindeki tuz tabakasının üstüne balığımızı yatırıyoruz.



tuz tabakası üstüne yatırdığımız balığın üstünü de hiç açık yer kalmayacak sekilde tuzla örtüyoruz.



hazırladığımız tepsiyi 180 derece ısıttığımız fırınımıza koyup 30-40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz.



45dk kadar pişirdiğimiz tuzda balığımızı üzeri biraz kızardığında fırınımızdan çıkarıyoruz.



fırından çıkardığımız tuzda balığımızı biraz soğumaya bırakıyoruz.




tuzda balığımızın en önemli kısmı burası, sertleşip taşlaşmış olan  tuzu çok dikkatle kırıp balığın üstünü kalıp olarak açıyoruz..



tuzun icinde kendi kokusu ve suyu ile pişen balığımızı  parçalamadan tuzun içinden bir tepsiye alıp servis için derisini kalıp  kalıp soyuyoruz.




ve işte tuzda balığımız servise hazır  afiyet olsun

Alıntı

fıstık

ÇOK LEZZETLİ OLUYOR AYNI ŞEKİLDE TAVUKTA

AMA HİÇ DENEMEDİM

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

ÇOK LEZZETLI OLDUNU BILIYORUM AMA BENDE BUYUK BALIK YIYEMIYORUM  :'(
EMEGINE SAGLIK OZGECIM  :opucuk:

hüzünden_gelme