19 Nisan , 2024, 00:25:35

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Nişastalı katmer börek tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 12 Ocak , 2011, 11:46:04

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



MALZEMELER:
Hamur icin.

* 2 cay bardagi sivi yag
* 3 tane yumurta
* 2 su bardagi ilik su
* 4 yemek kasigi yogurt
* 1 tatli kasigi tuz
* Aldigi kadar un
ICI ICIN:
* 1 kilo patates haslanmis
* 2 tane kuru sogan
* Baharat,hepsinden 1cay kasigi kimyon,
pilbiber,karabiber,
* Tuz yeteri kadar
* 1 yemek kasigi salca
ARASI ICIN:
* 250 gr.margarin
* 500 gr.nisasta


YAPILISI:
* Hamuru yogrun yarim saat dinlendirin
* 24 tane beze alin her bezeyi tatli tabagi büyüklügünde
acin nisasta ile
* 12 tanesine 1′er yemek kasigi eritilmis margarin sürün
diger 12 taneyide üzerine kapatin
* 2 katli hamuru merdane ile acin icine yine margarin sürüp
bu sefer bahca seklinde katlayin ve dolapta en az 30 dakika
bekletin
* Hamurlar donarken icini hazirlayin
* Patatesleri rendeleyin soganlari kücük kücük dograyin
* Soganlari soteleyin baharatlari ve salcayi katin patatesleride
ekleyip 2-3 dakika kavurun
* Donan hamuru merdane ile acip yine margarin sürün bir ucuna
patatesli icten koyuprulo seklinde sarin tepsiye dizin
bütün hamurlar icin ayni islemi uygulayin
* Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine 1 tane cirpilmis yumurta sürüp
170 derecede pisirin
















Alıntı