Pazılı milföy börek tarifi

Başlatan hüzünden_gelme, 04 Ocak , 2011, 10:29:35

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 demet pazı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Üzerine;
yumurta sarısı, isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk
Yapılışı :
Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir.
Pazılar  yıkanıp, sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır. (İsterseniz  çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler  dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır. Tuz ve  baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları  fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir. Ortalarına iç malzeme  paylaştırılır. Köşeler ortada toplanarak şekil verilir. Üzerine yumurta  sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.




Alıntı