28 Mart , 2024, 17:13:25

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Evde salata keyfi başkadır!

Başlatan hüzünden_gelme, 03 Ocak , 2011, 16:12:55

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Evde salata keyfi başkadır!

Salata yemek için kafelere delice para vermek zorunda değilsiniz. Evinizde de iyi bir Sezar salatayı yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...



Patlıcanlı ve beyaz peynirli marul salatası
Malzemeler:

2 patlıcan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 büyük marul yaprağı, 4 küçük marul yaprağı, 1 taze soğanın yeşil kısımları, 250 gr beyazpeynir, 1 demet fesleğen, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, Birkaç tane kırmızıbiber, Tuz.

Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin. Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyazpeyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.



Tavuklu sezar salatası
Malzemeler:

200 gr tavuk göğüs eti, 1 kahve fincanı susam, 1 marul, 2 dilim ekmek, 4~5 ançuez, 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri, 2 diş sarımsak, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 limonun suyu, Karabiber.

Hazırlanışı:
Sarımsakların kabuklarını soyup havanda ezin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Ançuez, limon suyu, hardal, karabiber ve yumurtayı ilave edip mutfak robotunda ezin. Püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sosu yarım saat bekletin. Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün ve elinizle iri parçalara ayırın. Ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp içini küp küp kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Ekmekleri ilave edip iyice kıtırlaşıncaya kadar sürekli karıştırarak soteleyin. Ekmekleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Tavuk etlerini ince şeritler şeklinde kesin. Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını başka bir tavaya alıp susamlarla birlikte etleri soteleyin. Salata malzemelerinin tümünü ve tavuk etini geniş bir salata kasesinde harmanlayın. Üzerine sosu gezdirin. Parmesan peynirini serpiştirip servis yapın.



Karidesli bakliyat salatası
Malzemeler:

400 gr haşlanmış karides, 200 gr kuru fasulye, 100 gr nohut, 200 gr konserve Meksika fasulyesi, 2 kereviz sapı, 1 küçük atom salata, 1 dolmalık sarı biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 dolmalık yeşil biber, 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, Tuz.

Hazırlanışı:
Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip düdüklü tencerede haşlayın. Süzüp ılınmaya bırakın. Meksika fasulyesinin suyunu süzüp yıkayın. Kereviz saplarını doğrayın. Atom salatasının yapraklarını ayırıp temizleyin ve iri doğrayın. Sarı, kırmızı ve yeşil dolmalık biberleri temizleyip ince şerit şeklinde kesin. Sızma zeytinyağı, sirke, nar ekşisi ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Fasulye, nohut, Meksika fasulyesi, kereviz sapı, atom salata, kırmızı, sarı ve yeşil biberleri salata kasesine alın. Üzerine 3 kaşık zeytinyağlı sos gezdirip harmanlayın. Karidesleri ilave edip kalan sosu üzerine gezdirin.



Kızarmış hellim peynirli salata
Malzemeler:

Yarım göbek marul, 8 kiraz domates, Yarım demet roka, 150 gr hellim peyniri, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun suyu, Tuz.

Hazırlanışı:
Marul ve roka yapraklarını bol suyla yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgece alın. Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölerek aralara yerleştirin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimleyerek tavaya dizin ve her iki tarafına da hafifçe kızartın. Kızarmış peynir dilimlerini salatanın üzerine dizin. Limonun suyunu sıkıp zeytinyağı ile karıştırın. Tuz ekleyip sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün.
Alıntıdır...

derbeder

kup kup peyniri cok SIk kullanirim bende salatada, hmm birde ceviz. ama su altta karides filan benden uzak olsun  :igrenc:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!