29 Mart , 2024, 07:40:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


» Ŧıѕıʟтı « 'nin Yemek Günlüğü :)

Başlatan hüzünden_gelme, 28 Aralık , 2010, 01:08:32

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Alıntı yapılan: °ღ♥ღ° PıNaR°ღ♥ღ° - 29 Aralık , 2010, 14:12:30
karnım aç  :crybaby2:

pohaça hamuru yuğurdum birazdan kalkıp yapıcam çay keyfi yapıcam  :hungry:

bir tepside ben .isterım o zaman :k06: yada çaylar benden poğaçalar senden olsun :k06: :k06:

ne poğaçası yapıcaksın

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

tamam kıs özge hadi pohaçalar benden çaylar senden  :ehi: keşke öle olabilseydi  :dontknow:

şimcik nasıl anlatiyim lor çökelek peynirler oluyor ya onunla yuğuyorsun hamuru
mayalı yoğuruyorum ay uykusuzluktan nasıl anlatıcam bilmiyorum yapimde resim eklim tamam  :opucuk:

hüzünden_gelme

yaa çökeleği hamura katıyorsun yanıı ilk defa duyoyrum içine ne katıcaksın peki..yoksa  sade mı..

ayy merakla beklıyorum bacım çabuk yap ekle :k06:

bu arada nıye uykusuzsun

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

benim cadı uyutmuyor bugün itibariyle dört gece oldu  :crybaby2:

evet çökeleği içine koydum süt su sıvı yağ maya bu kadar çok nefis oluyor her zaman yapıyorum ben eklerim resim  :hungry:

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

şimdi özgecim ben el alışkanlığı göz kararı koyuyorum malzemeleri

ama şöle yazayım sana
1 su bardağı çökelek zevkine göre iki de koyabilirsin  :icon_thumright:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım oda sıcaklığında margarin
bir pakey yaş maya
yarım tatlı kaşığı şeker
bir tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

su süt ılık olacak mayayı erit içinde şekerini kat erisin maya sonrada diğer malzemeleri kat yoğur hamuru
hamur mayalanınca yağlanmış tepsiye bezlere böle koy ama ceviz kadar olsun bezeler sıcak fırında iyice kabarıyor
üzerine yumurta sarısı sür susam ve çörek otu hmmm nefis afiyet olsun  :hungry:


Uploaded with ImageShack.us

hüzünden_gelme

çok güzeş pişmiş :icon_thumright: :icon_thumright: malzemler evde var tek unum yok :k06: deniyecegım bunu sağolasın canım ellerıne sağlık :love9: 

sen su koymussun süt koysam olur mu acaba tadını bozarmı

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

 :opucuk:

tercih meselesşi canım sen sade süt koy ben eccük suda koyuyorum bi özelliği yok yani  :dontknow:
tek özelliği hamuru çökelekli o kadar yanlız çökeleğin tuzuna bak hem o tuzlu olur hem hamuruna koyarsan
:ehi: hadi bakim sende yap pişir koy  :hungry:

forumumuzun hamarat kızı  :nazar:

hüzünden_gelme

hımm tamam o zaman bende süt koyayım :k06: 

un kalmamıs ya evde 1 bardaklık anca çıkar :k06: un aldıgım zaman yapıp hemen koyacagım canım :opucuk:

:love3: :love3:

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

tmm şekerim nezaman istersen o zaman yap  :icon_thumright:

hüzünden_gelme

bende şimdi irmil helvası kovuruyorum :k06: bakalım nasıl olcak :k06:

SiRiNe

pinarcim harika gözukuyorr

ellerine saglik  :hungry:

°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°


hüzünden_gelme



buda az önce yaptıgım irmik helvam


Malzemeler:
- 1.5 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
İrmiği, yağı ve  tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. ,  irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca :k06:, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.

Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.
:love9: :love9:

esma...

ellerıne saglık canım muhakkak sen gıt kayıt yaptır ascılıga.

ırmık helvasına gelınce ben cok severım ,ama hıc sevdıgım gıbı tutturamıyorum.

ben boyle serbetlı bırbırıne yapısık olmasını ıstıyorum

senın tarıf boyle anlattıgım gıbımı?sayet boyleyse hemen yapayım bugun

cok sevıyorum ırmık helvasını yaaa :hungry: :hungry: :hungry:

hüzünden_gelme

Alıntı yapılan: esma sultan - 30 Aralık , 2010, 19:21:52
ellerıne saglık canım muhakkak sen gıt kayıt yaptır ascılıga.

ırmık helvasına gelınce ben cok severım ,ama hıc sevdıgım gıbı tutturamıyorum.

ben boyle serbetlı bırbırıne yapısık olmasını ıstıyorum

senın tarıf boyle anlattıgım gıbımı?sayet boyleyse hemen yapayım bugun

cok sevıyorum ırmık helvasını yaaa :hungry: :hungry: :hungry:

sağolasın canımm :opucuk:
evet yaptıgım tarıfte bol sulu gorunuyor yemek kıtabımdan bakarak yaptım..ama ben suyu çok dıye az kattım o yuzden bıraz koyu oldu :k06: dedıgın gıbı bırbınıne fazla yapısık olmadı :k06: ama tadı genede çok güzeldi 5 kase çıktı böyle o akşamına hemen yedık :hungry: :hungry: