» Ŧıѕıʟтı « 'nin Yemek Günlüğü :)

Başlatan hüzünden_gelme, 28 Aralık , 2010, 01:08:32

« önceki - sonraki »

SiRiNe

EMEGINE SAGLIK GUZELIMMM

SUPERSINNN

HARIKA GÖZUKUYOR HERSEYYY


EMINIMKI KENDIN YAPTIN


CUNKI COK ILGILISIN YEMEK KONULARINA  :icon_thumright:

hüzünden_gelme

Alıntı yapılan: ♥ ιкιz αηηєѕι ♥ - 07 Ocak , 2011, 13:58:39
EMEGINE SAGLIK GUZELIMMM

SUPERSINNN

HARIKA GÖZUKUYOR HERSEYYY


EMINIMKI KENDIN YAPTIN


CUNKI COK ILGILISIN YEMEK KONULARINA  :icon_thumright:



teşekkür ederim ablacım :opucuk: :opucuk: seviyorum seni  :love9: :love9:

başka bır yerden alıp buraya kyup ben yaptım demek bana ders  :k06:
hee böyle düşünenler varsada orası onların problemı az çok tanındım galba aşcı özge olarak :ehi: :ehi:

hüzünden_gelme

kızlar bugun ikinci pilavımı yaptım bu yaşıma kadar :k06:
ilk yaptıgmda ramazandaydık birde şimdi yaptım bakalım nasıl olacak su konusunda biraz kararsız kaldım ama :k06: sankı az oldu gıbıme geldı :k06: inşallah güzel olur yaaa :k06: :k06:


derbeder

benim yaptigim ilk pilavi hatirliyorumda, lapa olmustu  :k06: cunku nasil pisircemi bile bilmiyordum.
ama bir ogrendim, pir ogrendim. esim cok severek yer benim yaptigim pilavi. hicte lapa olmaz, diride kalmaz.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

hüzünden_gelme

ilk yaptıgım benımde çok pişmişti :k06: :k06:
bakalım bu nasıl olucakk ayy inşallahh güzel olur yaaa aynen bende nasıl pişirecegımı bılmıyordum annem yaparken bakıyorum elıne onun gıbı yaptım ama nasıl oldu bır fıkrtım yok :k06: :k06:

derbeder

pilavin sirri cok kavurmaktadir, ne kadar cok kavurursan o kadar guzel olur. kaynamis su kullanman gerek birde su, yag ve tuz ayarini tutturursan iyi olmustur. tabii kisik ateste demlene demlene pisecek..

seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

hüzünden_gelme

eyvahhhhh ben tuz atmadımmmmm :dontknow: :dontknow: unuttummmmmmmmm şimdi atsam olur muuu suyunu cektı ama

derbeder

bilmem uzerine serpebilirsin herhalde, artik bu saatten sonra yapacak baska birsey yok zaten  :k06:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

hüzünden_gelme

 :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: nasıl unuturum benn yaaa sımdı tadına baktımm hiç beğenmedimmm :k06: :k06: bırde bı tencere yaptım :k06: yazık oldu yaaa

derbeder

yanina baska bir yemek varsa birlikte genede yenir bence, (kuru fasulye, nohut yemegi gibi) hele birde yemek yiyecekler aclarsa genede yenebilir. yani denemekten zarar gelmez.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

hüzünden_gelme

kızarmıs tavuk yemegı var bırde cacaık yaparsam yenır o zaman dıme :k06:
açlarr tabii hatta bursadan bir misafır gelıyor ona kakalarım hepsini :k06:

Balböceği

Alıntı yapılan: ((selma)) - 07 Ocak , 2011, 11:00:22
özgecim öncelikle acaba bu kadar yemeği kendımı yapıyor yoksa internetten bulup
benmi yaptım diyor bize dedim  :ehi: :ehi:  :honk: :honk: :honk: şüphelendım   :tongue3:
ve mutfak tezgahı butun resımlerde aynı
ve buda bütün yemekleri senın yaptığını gösterıyor  :opucuk:

valll tebriklerrrrrr hamaratmışınnnn  :flowers:

e bu arada kım yıyor bu yaptıklarını  :)

ilahi selmacim ya  :k06: :k06:

Keske bu yaptigini bize yedirme firsati olsaydi

istahsiz adamida istaha getiriyor valla  :ehi: :ehi: :ehi:

Eline saglik ozgecim Hepsi Harika gozukuyor  :flowers:

Bende evlenmeden once senin gibiydim gorumcem kayinvalidem yemeklerimi

pastalarimi konusurlardi hep ama evlendim hepsinden sogudum misafir gelmedigi

surece elimi biseye surmuyorum  :ehi: :ehi:

hüzünden_gelme

teşekkür ederimmmm edacım :opucuk: :opucuk:
bakalım bende evlendıgımde öyle olurmuyum :k06: :k06: :k06:

hüzünden_gelme





ıslak kekim

Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 küçük paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı
Margarini küçük bir kaba alıp eritelim. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamını alana kadar çırpalım. Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun topraklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalanın içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çırpalım. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltalım. Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım Bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu çektiğinde servis yapalım. Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırın.


aslında ustune hındıstan cevızı dökucektım ama kalmamıs bende bu pasta susunden doktum:)

derbeder

hmmm islak kek bende cok severim bunu  :hungry: eline saglik cok guzel gozukuyorrr  :hungry:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!