kızlar yenı tarıfler varmıı (patlıcanlı özellıkle)

Başlatan мiŁenα., 08 Nisan , 2009, 22:58:51

« önceki - sonraki »

ponçik

evet patlıcan köftesinin tarifini görmüştüm  :icon_thumright: haftasonu yapabilirim
hamişler okumasın   :suclu: hünkar beğendiye bayılırım özellikle kuzu etli olursa  :hungry:



derbeder

Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 04 Ekim , 2010, 17:10:31
ben genelde patlıcan kavurma denılıyor galıba ondan yapıyorum soganlar yemeklık dogra salcayla kavur domates varsa domatesde ilave et patlıcanları kup kup dogra onuda ılave et tuzunu kımyonunu ılave et suyunu dök pişsin  :D
ben turluyu bu sekilde yapiyorum. hani millet patlicanlari kavurur filan ya ben tum malzemeleri sira sira diziyorum. ama benim esim bu sekildede yemiyor, maalesef sebze yemiyorrrr  :ehi:

bazen diyorum ben asagi yukari her gun yemek yaptigim halde bu kadar yemek seciyorsun, iki yumurta kiramayan bi hanima dusseydin o zaman nolurdu halin  :cildir:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

asya81

kıymalı makarnalı patlıcan


Malzemeler :

    2 Bostan Patlıcan
    2 Su B. Boncuk Makarna
    100 Gr. Kıyma
    1 Kırmızı Biber
    1 Çorba K. Domates Salçası
    1 Domates
    2 Diş Sarımsak
    1 Tutam Fesleğen
    1 Tutam Maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber


Üzeri İçin:

    Kaşar Peyniri


Hazırlanışı
Makarnayı haşlıyoruz. Patlıcanları ortadan 2'ye bölüyoruz. İçini boşaltıyoruz. Patlıcanların arka kısımlarını biraz keserek düz durmasını sağlayabiliriz.

Patlıcanları yarı kıvamda kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Boşalttığımız iç kısımları ve kırmızı biberi küp küp doğruyoruz. Onlarıda kızgın yağda kızartıyoruz.

Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kıyma, rendelenmiş sarımsak, doğranmış fesleğen, doğranmış kırmızı biber, doğranmış maydanoz, domates tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.

Kızaran patlıcanlar ve haşlanmış makarnayı koyup karıştırıyoruz harcımızla. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanlarımızın içini makarnalı harcımızla dolduruyoruz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

asya81

hoşbir tarif deneyeceğim görmüşken paylaşayım dedim  :hungry: :hungry: :hungry: karnıyarık gibi bişe

GÜL GÜZELİ

Alıntı yapılan: asya81 - 06 Ekim , 2011, 15:47:28
hoşbir tarif deneyeceğim görmüşken paylaşayım dedim  :hungry: :hungry: :hungry: karnıyarık gibi bişe

bende beğendim canım deniycem ilk fırsatta  :icon_thumright: bendede bi tarif vardı du bakalım bulabilirsen koyayım  :k06:

iklima

Patlıcani sevmiyorum ama borekte tadı belli olmuyor güzel oluyor ben de yiyebiliyorum
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

rümeysaa

benim kociş pek sevmez patlıcanı ben çok severim
arada bir yapıyorum ama benim zorumla yiyor..
verdiğiniz tariflerden denemem lazım belki sevdiği türü tuttururum.. :)