20 Nisan , 2024, 17:08:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Toyga Çorbası

Başlatan hüzünden_gelme, 17 Aralık , 2010, 14:05:27

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Toyga Çorbası

               
                                                         

Toyga Çorbası

MALZEMELER:
4 adet tavuk göğsü filetosu
500 gr mantar
2 domates
1 soğan
Marine İçin;
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Bir tutam tuz
Beşamel Sos İçin;
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin;
Dilimlenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğsünden hazırlanmış  filetoları  zeytinyağı, süt, kekik, karabiber ve tuz ile hazırladığınız  sosda marine  ederek 2-3 saat buzdolabında bekletin. Soğan ve mantarı  doğrayın.  Domatesleri de küp küp doğrayın. Sıvıyağda  soğanları yumuşayıncaya kadar  pişirin ve mantarları ilave edin.  Mantarlar bıraktıkları suyu çekince  domatesleri ilave edin. Domatesler  de suyunu çekince altını kapatarak  tuz ve karabiber ilave edin. Tavuk  filetoları fırın tepsisine dizerek  175 derecelik fırında 15-20  dakika pişirin. Fırından çıkartıp tavukların  üzerlerine mantarlı  harçtan koyarak 5 dakika daha fırınlayın. Daha  sonra yine çıkartın ve  her bir tavuğun üzerine kaşık yardımı ile beşamel  sos ilave edin. Yine 5  dakika kadar fırınladıktan sonra tekrar çıkartın  ve üzerlerine  dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyun. Son olarak kaşar  peynirleri  eriyinceye kadar fırında pişirin. Yemeğiniz servise hazırdır.  Afiyet  olsun.

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...