Doğum Hikayeleriniz

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 17:04:15

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

tubişiiimmmmmm  :opucuk:
seninkini de okuyacağız canım
Rabbim en doğru zamanı bilir  :amin:
lütfen üzülme  :love9:

smilenaz

hımm bende sezeryanla oldum.. hayatımda ilk defa ameliyat masasına yatıım.. ve açıkcası çok korktum.. hattaa it gibi titredim korkudan.. ama sayı saymaya başladıktan sonra tek hatırladığım odamda olduğumdu ve bebişim yanımda ağlıyodu :'( o an herşeyi unuttum ama.. ameliyatta tansiyonum çok düşmüş o yüzden çok uğraşmışlar.. ailem çok geç çıktığım için korkmuş.. sonra birde ayağa kalkarken tansiyonum düştü ölüyorum sandım.. ama herşeye değedi... :suclu:
'Bakışların gittiğin yerden uzak,
Yoksa gelirdim..
Sensiz anlamsızlığımı anladım, dön v.s. demek için .."

sevda

26 Aralık , 2007, 15:20:34 #47 Son düzenlenme: 26 Aralık , 2007, 15:23:14 sevda
HOŞGELDİN BEBEK....


Günlerden 5 mayıss akşam 21.00 suları bir ağrım var ve anlam veremiyorum normal bir ağrı gibi geldi bana ve aldırış etmedim sonra yarım saat sonra tekrardan aynı ağrıyı hissedince acabamı dedim baktım dr dediğine göre daha 3 günümüzz var neyse benim dizim dizim başladı onu izliyorum tekrardan aynı sancıyı hissedince eşime dedimki canım acaba doğum sancılarım geliyor olabilirmi dedim oda bilmiyor tabiki bilmeme yanıtını alınca anneme sordum oda olabilir diyince başladı bende teleaşş...

            Ardından hm diziyi izliyoruz hemde benim sancıları takip ediyoruzz yarım satte olan sancılar 15 dk. inmeye başladı ben hem sakinim hemde inanılmaz derecede heyecanlıyım birde üzgünüm üzgün olmamamın sebebi maceramızın artık son bulup başka bir macera için yola koyulacağımız dı seni içimde yaşamaya okadar çok alışmıştımki bir anda başka bir boyuta geçicek olmanın vermiş olduğu tedirginlik korku endişe herşey karışık nasıl bir duyguydu o anlatamam...

             Neyse dizim bitti saat 00.00 gösteriyorken eşimin yardımıyla ılık bir duş aldım çantam zaten hazırdı 7,5 aylıktan beri beklemeye başladık eşimle sancılarımın şidedetine bakıyor dakikalarını tutuyoruz artık iyice sıklaşmaya başladı ama korkumda beraberinde artıyordu sonra beyaz şow vardı bir yandan sehbanın etrafında dönüyorum sancım gelince neler yapılması gerektiğini hatırlayıp onu hafifletiyor bir yandanda tv izliyorum bendeki rahatlığa bakarmısınız... :k06:

            Sonra hazırlandık evden artık gitme vakti gelmişti çünkü 5 dk bire inmişti sancılarım ve halen suyum gelmemişti hastaneye giderken müzik dinliyor ve kendimi rahatlatmaya çalışıyordum hastaneye gidince aldı beni bir titreme ama kendime hakim olamıyorum sanırım korkudan çünkü neyle karşılaşacağımı bilmiyorum ameliyat masası nasıl ebeler ne yapıcak dr gelicekmi bebeğim nasıl sağlıklımı sorun yaşıycakmıyım diye kafamdan bir sürü sorular geçiyorken nts ye bağladılar alttan muayene ettiler ve 5,6 cm açıklığın var hemen doğurursun dedilerr çatında iyi boy avantajında var derlerken bende çok sevindim iyi okadar uzun sürmiycek dedim ama hemen olmadı tabiki bekledik beklerkende nekadar şanslıyımki eşim annem ve kayınvalidem hep yanımdaydılar ebeler izin verdiler çünkü kimse yoktu o an ve onların ellerini sıkarak geçirdim sancılarımı .. :)

                Bir baktım suyum geldi amanın dedim anne sanırım ben altıma yaptım dedim annem deneyimli kadın hemen ebeye haber verdi sanırım suyu geldi dedi vee benim o satte kadar çektiğim uykulu halim ebenin birazdan seni masaya alıcaz demesiyle son buldu allahım sen yardım et bana dedim ebemiz inanılmaz iyiydi allah razı olsun ondan beni hiç üzmedi bende eli,mden geldiği kadar onu üzmeyeye çalıştım... ;) İşte o an sabah saat 06.30.... :y25:


              Sabaha kadar sancı çekmemnin ayrıca uykusuzluğunda etkisiyle tam ıkınamıyor bedenim yorgun ve bitkinken ebemiz ıkın derken yapamıyorudum sonra en son ıkınmayı hiç unutamıyorum kesin mosmor olmuşumdur o esnada hiç bağırmadığım kadar bağırdım ve ebemizin yardımıyla paşamın kafasını ardındanda vücunudu hemen çıkardılar sadece bir kere ağladı yavrum sonra ben neden ağlamıyor dedim bişeymi oldu sesi neden yok dedim ebemiz tebessümle ve gülerek annesii etrafına bakıyor dedi inanamadım yaa nasıl olur dedim ayrıca 4.030 gr ve 51 cm boyunun olduğunu söyleyincede şaşırmıştım çünkü dr muzun dediğine göre 3,5 kilo bekliyorduk aslında sezeryan olmama gerekiyormuş ama olsun normal doğumu çok isteyen birisi olarak bebeğimi böyle dünyaya getirmenin sevincini yaşadım... :hieyt: vee arhancımm saat 06.45 de dünyaya merhaba dedii....


             Ebenin sonradan bana söylediği şeyi hiçç unutmuyorum arhanın boynuna 2 defa kordonu dolanmış vee bana söylememiş eğer söyleseydi dediği gibi ıkınamazdım korkardım ama allahtan kordonu uzunmuşta kurtulmuş bebeğim işte bizim doğum hikayemizde bu sevgili arkadaşlarr.......

              ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİNN DİYORUM.... :amin: :amin: :amin:

-Butterfly-

sevdacim dogum hikayeni yeni eklemissin galiba yeni gordum canim cok guzel ifade etmissin  ne guzel allah isteyen herkese versin insallah  :opucuk: :opucuk: :opucuk:



tubito

sevdacım cok güzel anlatmısıın allah bagıslasın canım bebişini

sevda

Busem ben geç yazanlardanım güzelim sağol elimden geldiğince yaşadıklarımı ifade etmeye çalıştım, ;) :opucuk: :opucuk:

Sağol tubitom teşekkür ederim allah en kısa zamanda sanada bu güzel anları yaşamayı ve yaşatmayı nasip eder inşallah güzelim... :amin: :opucuk: :opucuk:

pelinim

Sevda çok güzel anlatmışsın doğum hikayeni..Allah bağışlasın yavrunu..benim kızımında 3 kez dolanmış  boynuna kordon..Allah'a şükür birşey olmadan doğdu..


tubito

tsk ederim sevdacim insallah

sevda

Pelincim allah korumuş yavrularımızı allah hepimizin bebeğine sağlık ve sıhhat versin güzelim...

Tubiş seninde yaşamanı okadar çok istiyorumki meleğim allahım hep sana ve senin gibi bu kadar kutsal bir görevi üstlenmek için sabırsızlıkla bekleyen anne adaylarına yardım etsin.. :amin: :amin:

tubito

saol sevdacım ağzına ve yüreğine sağlık  ;)

duru boncuk

sevdam ne güzel anlatmışsın canım allah korumuş meleğimii çok şükür ebenizde çok kibarmış şansınaa  :opucuk: :opucuk:

sevda

Sağol özgülcüm valla ben ebemize doğumdan sonuna kadar allah razı olsun dedim sürekli iyki emel ebemiz varmış dedim hepp içimdenn... ;)

semra

sevdacigim dogüm un cok rahat gecmis ;) allahim her isteyene bu duyguyu yasatsin :amin:

sevda

Amin semracım inşallahh... :amin:

yeşil

bende doğum hikayemi anlatayım dedim ama nerden başlasam bilmiyorum :) düşündümki herkes o kadar çok çocuk doğurabiliyorsa bu acı unutulmayacak kadar kötü olmamalıydı.ama biryandanda anlatılan doğum hikayeleri gözümü korkutmıyor değildi doğrusu doğum yapacaklara tavsiyem sakın kimsenin doğum hikayesi sizi korkutmasın her doğum kendine has bu işin içinde olmam doğumumu kolaylaştırdı sanırım :) öyle herkes gibi zamanlı sancılarım olmadı sıcak duş iyi gelir düşüncesiyle duşa girdim orda suyum geldi eşime seslendim ve hasataneye gittik çok fazla sancım olmadığı için erken gittiğimi düşünüp korktum ama hiç umduğum gibi olmadı muayene için masaya çıktım ebe drumu aradı tam açık doğurtuyorum dedi inanamadım masadan inmeden iki ıknmada doğurdum ama beneim için doğum sonrası çok daha zordu doğum kolay olu diye umursamadım ama 10 dikişlerim çok canımı acıttı :( bide lohusa depresyonuna girdim bebeğimi kimseye veremedim onu her kokladığımda gözlerim doluyodu ama neyseki çabuk geçti :) allah herkese benim gibi kolaydoğum nasip etsin