16 Nisan , 2024, 12:31:48

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Babanın Doğum Sonrası Programı

Başlatan Emine, 17 Ocak , 2007, 16:40:08

« önceki - sonraki »

Emine

Bebeğin doğumundan sonra bir-iki gün izin alın

Kendinizi dışlanmış hissetmeyin, bebeği elden geldiğince çok kucağınıza alın ve bir an önce kabullenin

Eşinizle eskisi kadar özgür ve baş başa yaşayamayacağınızı bir an önce kabullenin

Eşinizle hobilerinize yada spor etkinliklerinize ayıracağınız zaman konusunu konuşun.

Bebeğin dünyaya gelişinin ilk ayından sonra, eşinizle baş başa bir kaç saat geçireceğiniz fırsatlar yaratın ...

Yakın döneme kadar babalar, çocuk bakımının dışında tutulurdu. Oysa 21. yüzyılın başında olduğumuz şu günlerde, babalık "rolü" önemli ölçüde değişmiştir ve birçok baba, yatma zamanı çocuğuna kitap okumaktan büyük mutluluk duymaktadır.  Ve babayla "birlikte" aile üç kişilik olur. Bir baba, annenin çocuğa yönelen dikkati nedeniyle kendini dışlanmış hissetmekten kaçınmak için, gündelik işlere katkıda bulunabilir. Çok geçmeden de yeniden ailenin bir parçası haline geldiğini hisseder.

ÜÇLÜ ORTAKLIK : Erkeklerin çok büyük bölümü için, eşlerini ve bebeği eve getirdikten sonra, çok güç bir dönem başlar. Anne ile mini mini, her şey açısından ona bağımlı bebek arasındaki ilişkiler, bir başkasının girmesine izin vermeyecek kadar yoğun, sıkıdır. Bu yüzden yeni babaların çoğu, dışlanmışlık yaşar, hatta kendilerini yabancı gibi hissederler.

Oysa baba, sık sık kucağına alarak, banyosunu yaptırıp, altını değiştirerek, bebekle kendisi arasında bağlar kurabilir. Bebek biberonla besleniyorsa, geceleri biberonu verme nöbetini üstüne alabilir. Bütün bunlar size biraz olsun dinlenme fırsatı verirken, eşiniz de bebeğe bakarak ve onunla ilgilenerek, kendisini bebekle aranızdaki yakınlıktan eskisi kadar dışlanmış hissetmeyecek, güzel duygular tadacaktır.

Bebeğin bütün işleriyle siz uğraşıyor olsanız bile, eşinize onun desteğine gereksinme duyduğunuzu hissettirmeyi başarabilirseniz, onu kendine güvenini yeniden arttırırsınız. Üstelik, bütün mutluluğunuza, çiçeklere, tebriklere, karşın bebekle uğraşmak gerçeği, çok geçmeden sizi bitkin düşürebilir. Buna, bedeniniz normale dönerken hormon düzeylerinizde yeni değişiklikler olması eklenir ve bütün bunlar sizi, canından bezmiş, ikide birde göz yaşları boşanıveren biri haline getirebilir. Ayrıca, doğumunuz sezaryenle yapılmışsa dikiş yerleri ağrıyabilir. Aynaya baktıkça görünüşünüzü de beğenmeyebilirsiniz. Eşinizin rahatlatıcı sevgisi ve desteği, bu olumsuz koşullar içinde sizin için her zamankinden çok daha önemli olacaktır.

cumamercan

güzel bir konu ve güzel bir paylaşım

FeHi