28 Mart , 2024, 17:33:38

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


kaymakçina

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 09 Ekim , 2010, 04:24:11

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ


Kaymakçina Rumeli mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından birisidr.

Malzemeler :

1 lt süt
7 yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket vanılya
Hazırlanışı :

Yumurtaları derince bir kaba kırın.
Şekeri ilave edip köpük köpük oluncaya değin güzelce karıştırın.
Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
İyice özleşene değin karıştırdığınız kaymakçinanızın üzerinde oluşan fazla köpükleri uzaklaştrın.
Kaymakçınanızı 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde orta boy bir siniye alın.
Orta hararetteki ateşte demlene yaklaşık bir saat boyunca fırınlayın.
Üzeri içeriğindeki yumurtalar sebebiyle kızarıncaya-hafif kahverengiye dönünceye kadar
fırınlamaya devam edin.
Fırından çıkan kaymakçinanızı kenarda bir-iki saat soğutup servise alın.

Afiyet olsun





dilengisk

selamlar benimde eşim arnavut onun ailesi de buna sut pide diyor bi farklı sekilde yapıoyorum bunu da paylaşayım istedim

750 ml sut
6 yumurta
1,5 su bardagı seker
2 corba kasıgı pudra sekeri
1/4 ceyrek cay bardagı su
1 corba kasıgı un

fırınınızı 180 derecede ısıtmaya baslayın, bi yandan sutunuzu kaynatın

kalın tabanlı bir tencereye pudra sekerini ve ceyrek cay bardagı suyu ekleyin su ucacak ve seker cok hafif karamelleşecek fazla koyulaşmasın kristalleşiyo bu sefer akışkan olmuyo hemen ocaktan alıp yapacagınız kabın yada kapların (minik sutlac kaplarında da yapabilirsiniz porsiyonluk olur) dibine dokun kenarda beklesin


yumurtaları yarım bardak seker ekleyerek iyice kopurtene kadar cırpın daha sonra azar azar unu ilave edin özleşene kadar cırpın cırpmaya devam ederken kaynayan sute karısımı yavas yavas ekleyip tamamını yedirdikten sonra hemen yapacagınız kaba yada kaplara dokup bekletmeden fırına koyun. yarım saat kadar pişirin uzeri kızaracak ve bıcak batırdıgınızda bıcakta sut izi kalmayacak. fırından cıkarıp sogumaya bırakın oda sıcaklıgına geldikten sonra da buzdolabına koyun

1 bardak seker 1 bardak suyu pudra sekerini karamelize ettiginiz tencereye alın, rengi tencerenin dibindeki kalıntılar sayesinde hafif sarı oluyo daha guzel gorunuo bir iki taşım kaynatın ılımaya bırakın

sut pideniz soguk serbetiniz ılıkken ustune dokun mumkun oldugu kadar bekletin buzdolabında daha lezzetli oluyo  servşs ederken ters cevirip servis ederseniz daha guzel gorunuyo agzınıza layık afiyet olsun herkese


இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

tesekkur ederım paylaşım için  :flowers:

dilengisk

ayyy bu kadar bahsedince dayanamadım kalkıp yaptım valla su anda da yiyorum hmmm nefis:) bebişime de yarsın inşallah

Balböceği


ayışığı

 :hungry: sütlü tatlıları çok severim agzım sulandı yaaww :hungry: :hungry:

Balböceği

Duygu beni bu tatlidan tiksindirdi resmen  :ehi: :ehi:

Gecen gun yapmis yiyememis  :igrenc:

✿گสЯเ_ќĮż✿

TATLI GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA İÇERİSİNE O KADAR YUMURTA KONMASI BENİDE TİKSİNDİRDİ AÇIKÇA  :igrenc:
AY ÇOK AĞIR OLUR VE KOKAR  :igrenc: :igrenc: :igrenc: :igrenc:
YAPANLARIN EMEĞİNE SAĞLIK AFİYET OLSUN  :opucuk:

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?