Doğum sonrası cinsellik

Başlatan ARZU_SARP, 16 Ocak , 2007, 19:00:45

« önceki - sonraki »

jbdun

sevinç bu kadar bilgi içeren yazı için teşekkürler canım :icon_thumright:

kızlar bizim bi akraba var da eylülde doğum yapmıştı,süt korur diye korunmayı pek önemsememişler ve şimdi tekrar hamile.Aldırmak için hastaneye gitmişler ama yapamayıp geri gelmişler eve.
Süt korumuyor yani ;) aman ha dikkat :)

Almiş'inAnniş'i

sevinç keşke okuyup bize özet geçseydin hayatım ha  :ehi:

jbdun


ponçik

Doğum sonrasında özellikle emziren kadınlarda cinsel istek azalması yaşanabilir. Emzirme sırasında yüksek miktarlarda salgılanan prolaktin adlı süt hormonu, aynı zamanda libidoyu (cinsel istek) azaltıcı bir etkiye sahiptir.

iyiki bu interneti bulmuşlar
ne kadar çok bilgi ediniyoruz   :hieyt:

http://www.hurriyet.com.tr/saglik/6393900.asp?gid=161



jbdun

hakkaten iyiki var internet :hello2:
tşk goncacım :flowers:

sibell&gökhan

ya kızlar bişey öğrenmek istiyorum aranızda doğumdan sonra simir testi yaptıran varmı.ben sezeryanla doğum yaptım dr.m 40 gün sonra gel rahim ağzı simir testi yapacaz dedi.allahtan sonuçlar iyi çok şükür.ama ebelere kalsa doğumdan 2 yıl sonra yapılır diyolar. :suclu:

jbdun


Emine

Ben doğumdan sonra başka bir kadın doğumcuya gittim kontrole birkaç ay sonra kontrol yapıldı ama simir testi mi bilmiyorum

sibell&gökhan

rahim ağzından ince bi çubukla sıvı alıyolar çok önemli olduğunu söyledi dr.mmutlaka yaptırın ve araştırın kızlar rahim kanseri falan allah korusun

jbdun

ben öncesinde yaptırmıştım temiz çıkmıştı,
doğumdan sonra yaptırmadım
zaten bildiğimkadarıyla senede 1kere yapılması gerekiyor

sibell&gökhan

evet 6 ay yada 1 yıl süre ile yapılıyor.ama doğumdan sonra olması çok önemli çünkü doğum sırasında kapabileceğimiz çok sayıda mikrop var.ne kadar özel hastanelerde doğum yapsakta bunlar çok önemli.

jbdun

bu sene bitmeden yaptırcam ama bakalım ne zaman

Almiş'inAnniş'i

6 ayda bir yaptırmak gerekiyor... özellikle de ailesinde rahim kanseri olan varsa kesinlikle bu konuda titiz davranılmalı... bende 40 muayenesine gittiğimde yaptıracağım.

Almiş'inAnniş'i

ben normal doğum yaptım ve dikişlerim vardı. 40 gün yasak koydu doktorumuz. sonra kontrole gideceğim ve sonra özgür olacağız artıkın ama ben korkuyorum  :y25: herşey eskisi gibi olacak mı?

ponçik

Alıntı yapılan: safakrazi - 27 Nisan , 2007, 23:20:25
ben normal doğum yaptım ve dikişlerim vardı. 40 gün yasak koydu doktorumuz. sonra kontrole gideceğim ve sonra özgür olacağız artıkın ama ben korkuyorum  :y25: herşey eskisi gibi olacak mı?

ayyyy raziiiiiiii  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10: Allah iyiliğini versin niye korkuyorsun yaaa  :ehi:benim fikrimi sorarsanız o kadar ara verdikten sonra birlikte olunca ben düğün gecemi tekrar yaşamış gibi heyecanlandım  :-[

Papsmear incelemesi değişim bölgesindeki hücre örneklerinin jinekolojik muayene esnasında alınıp mikroskop altında incelenmesidir. Rahimağzı kanseri ve kanser öncüsü lezyonlar sıklıkla değişim bölgesinden başladığından, bu bölgeden toplanan hücrelerin mikroskopla incelenmesi bize değerli bilgiler verir. Toplanan hücrelerin mikroskop altındaki yapısal özelliklerine bakarak hücrelerin normal olarak devam eden yenilenme sürecinde oldukları veya kanserleşme eğilimi gösterdikleri (burada kanserleşme eğilimi kanser öncüsü lezyonları tarif etmek için kullanılmıştır) belirlenebilmekte ve başlamış bir kanser durumunda kanser hücrelerin kendisi gözlenebilmektedir.
http://www.jinekoloji.net/papsmear.html DETAYLI BİLGİLER BURADA KIZLAR

ben 40 muayenesine gittiğimde smear testi yapılmadı ama haziranda kontrole gideceğim o zaman zaten bana sormadan yapacaktır, bence çok önemli , evlendikten sonra senede 1 kere gittim ama artık doğum yaptıgım için 6 ayda bir gitmeyi düşünüyorum  :icon_thumright: