2011 Haziran-Temmuz-Ağustos Anneleri

Başlatan cigdems, 29 Eylül , 2010, 09:00:53

« önceki - sonraki »

<<AyBüKe>>

  Benimde annem almış chicco'nun biberonuyla emziğini .. Emzik kauçukmuş hiçte anlamam hangisi iyi hangisi kötü kullana kullana öğrenicez artık .. Suluk tarzı bişey bende almadım ama emdiği zaman su verilmiyo diye biliyorum ben  ???

¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

hadi ya ciddimisin canım bak ben hiç bilmiyordum bunu şimdi baktım ilk 6 ay önerilmez su vermek deniliyorda yaz çocugu olacak bizimkiler,yavrucaklar yanmazlarmı yaa :-\ 
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

<<AyBüKe>>

  Öyle aslında sıcaklarda yanar kuzucuklar  :)  Ama biberonla değilde belki çay kaşığıyla damlatılabilir ağzına .. Yine de emin değilim  :dontknow:

izemsevi

evet aybükecim su verilmiyor 6.aydan sonra verilmeye başlanıyor aybüke canım birdaha alırsan kauçuk alma çünkü bebekler genelde kauçukdan çok hoşlanmıyorlar diğer aldıklarında dikkat et mutlaka silikon başlık olsun emzikde biberonda kızıma hoşgeldin bebk balonu aldım kızlar carrefourda var alabilirsiniz 3.5 tl 6tanesi.





izemsevi

kızlar emzikde avent markayı tercih edin çünkü anne gögsüne en yakın uca sahipmiş biraz pahalı ama olsun değer yani. biberondada mutlaka silikon uç ondada marka ya chico yada avent marka alın.





¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

bende biberon alacağım henüz almadım ama zaten ilk etapta çocuk emdiği için biberon kullanılmıyor değilmi süt pompası gerekirse zaten biberonlu süt pompaları var,ek gıdalar verılmeye başlanınca kullanacagız biberonu dimi kızlar,tabi bol sütlü günlerimiz olursa:)
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

izemsevi

pisicik biberonu al koy çünkü canım sütün gelmezse mamyı nasıl vercen mecburen biberonla veya geldi ama yeterli değil mam takviyesinde mecburen biberon kullanacaksın cam olmasına biberonun dikkat et.





FeHi

23 Mayıs , 2011, 13:46:51 #8932 Son düzenlenme: 23 Mayıs , 2011, 13:49:26 FeHi
Evet doğru bende 6 ay su verilmediğini biliorm
sadece çay kaşığıyla emdikten sonra bi damla su verilirse iyi olur demişti doktor yoksa bebişin dilinde pamukçuk oluşuomuş

Aytii

Alıntı yapılan: <<AyBüKe>> - 23 Mayıs , 2011, 12:24:08
Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 23 Mayıs , 2011, 12:16:52
Aybüke hoşgeldin canım  :opucuk: nasılsın?

ya ne dicem. senin bu sancın gelmiş ama doktorlar sana ilaç vermişler ya doğum gerçekleşmesin diye yada ben mi öyle anladım  :icon_scratch: tam detaylı anlatırmısın bana  ::)

çünkü eğer öyle bir durum banada olursa ve doktorum doğur derse bunu ona söylemek istiyorum

   Hoşbulduk canım iyiyim çok şükür sen nasılsın, Oğuz'umuz nasıl ?  :opucuk:

   Canım eve çıkınca serumların içine katılan ilacın hapını verdi.. İsmi de Pre-Par... Günde 3 defa kullanıyorum ve kesinlikle saatini şaşırmıycaksın aynı saatlerde alıcaksın dedi doktorum.. Akşam üzeride son hapımı içtikten sonra üstüne magnezyumunu içiceksin, üzerine 2 bardak su içiceksin dedi .. Bol bol sıvı alman lazım dedi çünkü hap hararet yapıyo, yan etkileri fazla aslında.. Kalp çarpıntısı yapıyo, ellerimi sabit tutamıyorum titreme yapıyo .. Tek etkisi sancılarımı durduruyo işte onu kullanmasam belkide doğurucaktım, Allaha şükür 37. haftama geldim öyle böyle  :amin:

  Çarşamba kontrolüm var bakalım hapı bırak diycekmi çünkü artık hapa rağmen ağrılarımı hissediyorum. karnımda sertleşmeler oluyo .. Ama daha düzenli değil düzene girerse hemen gel demişti...

  Hayırdır canım yoksa senin de mi çıktı sancıların  :sad1:


uff elektrikler gitti bende o sırada yemeğe gittim geldim  :-\

ya canım benim oğlan çok ilerden gidiyo gelişimi aradada adet sancım çıkıyo böyle  :sad1: her ihtimale karşı bana doğum olcak derse diye bende bunu ona söylerim diyorum. yoksa biz iyiyiz biraz canımı acıtıyo hareket ederken ama idare ediyoruz

FeHi

23 Mayıs , 2011, 13:48:49 #8934 Son düzenlenme: 23 Mayıs , 2011, 13:50:36 FeHi
Birde merak ettiğim bi konu daha var Kızlar biberonlar hep plastik..
Plastik zararlı diil mi,eee bu sefer de cam alalım dicem bebişinde gücü yetmez ki onu taşımaya.. :icon_scratch:

Aytii

Alıntı yapılan: izemsevi - 23 Mayıs , 2011, 13:32:59
pisicik canım benim suluk alma çünkü bebkler su içmezki yasak ilk aylarda o su ihtiyacını anne sütünden sağlıyor

YANLIŞ !!!!!!

bir doktor yaşlı bir teyzeye söyledi. sizin bildiğiniz en doğrusu aslında. bize Amerika komut veriyo bizde insanlara bu şekilde söylemek zorundayız dedi. zaten mantıklı düşünürsen sen 6 ay boyunca suyla karışık başka bişey iç hiç mi susamıcaksın? o böbreklerin durumunu bi düşün istersen?? asla ama asla susuz bırakmayın bebeklerinizi. en az 1 ay dan sonra yavaş yavaş su verin kızlar. hatta çeşme suyuda verin. önce kaynatın soğusun öyle verin. kireçli su içmek dişleri güçlendirir bağışıklık kazanır bebekler bu sayede. ben öyle yapıcam. 6 ay sadece süt ASLA DOĞRU DEĞİL!!!

¨‘°ºO§§ ( Pisicikk ) §§Oº°‘¨

dünürcüm,hilalcim hoşgeldiniz :opucuk:,sevalcim en iyisi alıp kenara koyayım biberonu haklısın ne olur ne olmaz
Uîzükümâ bikelimâtillâhittâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin.

Aytii

hoşbuldum canım  :opucuk:

su konusunda tereddütte kalmışsın sakın ha vermemezlik yapma gelinime su  :caca:

FeHi

Çok doğru Ayten kesinlikle katılıyorum
Günah kıs 6 ay su vermemek olur mu

FeHi

Alıntı yapılan: •❤•pisicikk•❤• - 23 Mayıs , 2011, 13:51:02
dünürcüm,hilalcim hoşgeldiniz :opucuk:,sevalcim en iyisi alıp kenara koyayım biberonu haklısın ne olur ne olmaz
Hoşbuldum Cankuşum  :opucuk: