2011 Haziran-Temmuz-Ağustos Anneleri

Başlatan cigdems, 29 Eylül , 2010, 09:00:53

« önceki - sonraki »

serife26

aybuke 29. haftada fln sanırım sevalcim de inş bişe olmaz...benim de amniyon sıvısı olması gerekenden 1 litre fln fazla çıktı,inş ilerde bana de erken doğum kapıları açılmaz,bana da dua edin,aybukenin de dualrımıza ihtiyacı var,burcunun kayınvalidesi gelecekti ama neden taşındıgını ben bilmiyorum:)

ayten valla isimsiz kaldı benim baby:)anneannesi ilk ismini mustafa koydu,2. ismini biz koyacaz işte,alp olsun dedik o da içime sinmedi,bi yiğitlik yapmadan isim alamıycak benim oğlannn  :ehi: :ehi:

Aytii

:k06:

olsun bulursun daha vakit var nasılsa  ;)

izemsevi

cankuşlar buay 14ünde muayene var ayrıntılı yapacak sanırım gerçi her seferinde gittiğimde detaylı bakıyor ama işte sanırım bu sefer daha ayrıntılı bakacak bizde 23haftamıza girdik maşallah  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:





serife26

 :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
benim detalı fazla uzun sürmedi 20 dk. fln :k06: :k06: :k06:
şeker yüklememi de aynı gün yaptırdım ben,2 defa gel-git olmasın diye,24. haftamda bakılmıştı,inş herşey yolundadır:)


izemsevi

benimde birdahaki hafta 24oluyor zaten en uygunu 24 haftaymış detaylıda şeker yüklemesini doktorum 24ve 28 hafta arası yapılıyor ama ben 28 haftayı daha uygun buluyorum oyüzden 28.hafta yapalım dedi bakalım işte.





serife26

seval sen sezeyan olacaktın ya,doktorla görüştün mü kaçıncı hafta alıyormuş fln diye,kimileri 38 kimileri 39 da alıyormuş da ...

Aytii

hani kanun girmişti devreye? zor durumda olmadan sezeryan olmayacaktı? nasıl olurda kendi isteğinle kabul ederler sezeryan yapmayı?  :icon_scratch:

izemsevi

şerifecim görüştük bebğin durumuna bakarız eğer kilosu yerindeyse gelişimin tamamladıysa 38.haftada alırız ama biraz kilosu azsa39 bekleriz dedi zaten drum ben genelde 39.haftada alıyorum dedi benim normal doğum4 agustos işte sezeryanda 25-26 temmuzdan sonra beklemeye geçicez.





izemsevi

Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 05 Nisan , 2011, 09:35:10
hani kanun girmişti devreye? zor durumda olmadan sezeryan olmayacaktı? nasıl olurda kendi isteğinle kabul ederler sezeryan yapmayı?  :icon_scratch:

canım herşey drunda bitiyor ben direk druma ben normal doğum istemiyorum sezeryan istiyorum dedim.sonuçta drlar bir şekilde kılıfını buluyor bebk ters veya annenin çatısı dar normal doğum yapamz diyor be sezeryanla alıyor sonuçta kanundan banane ben canımla uğraşırken orda kanunmu kurtarcak sonuçta herkesin kişisel isteği zorla normal doğuma sokamazki zaten o kanunları çıkartanların eşleri kızları gelinleri en güzel özel hastanelerde sezeryan olup olup çıkıyorlar





serife26

ayten kılıfına uyduruluyor ztn,mesela çatı darlığı fln yazıyor sebep istenen yere fln,doktorun kendi insiyatifinde,benim doktorum da çok karşı sezeryana ama benimki de muhtemelen sezeryan olacak geçmişteki bir rahatsızlığımdan dolayı&benden dolayı :laughing7:

ama kendime güvensem kesin denerdim normal doğumu,hala gelgitlerim var da dedim ya mkattan ameliyat olmuştum ben,göze de alamıyorum şu an normal doğumu o açıdan malesef...


Aytii

vallahi avrupada sıkıyosa ben sezeryan istiyorum de de bak bakalım senin isteğinlemi alıyolar sezeryana :)

Türkiyede işlerine öyle geliyo. sanki sezeryanda sancı çekmiceksiniz. öyle düşünmeyin. ben bir apandis amelyatı oldumda feleğim şaştı 1 ay kendime gelemedim. bu sezeryanla doğum yani. tamam belki herkes aynı olmuyo bazıları sezeryandan memnun kalıyo bazılarıda normal doğumdan ama ben yinede ne kadar korksamda panik olsamda normali tercih ediyorum. herkesin görüşü farklı ama dediğim gibi avrupada sahici bir komplikasyon olmadığı sürece almıyolar öyle sezeryana senin fikrini sormuyo doktor

serife26

ztn bebeğin dirençli ve sağlıklı olmasında normal doğumun gerekliliği çok aşikar,bebiş çıkarken bisürü mikropla tanışıp bağışıklık kazanıyormuş doktorum öyle demişti ve komplikasyon riski çok daha fazla sezeryanın tabiki,en basiti hissizleşecek karnımızın o kısmı,iz kalacak,eğilirken kalkarken,soğukta illa sızlayacak belki de senelerce...
devlet sezeryan ücretini karşılamasa artmazdı diyor doktorum böyle,ama çok mecburi durumda ve parasız olanı düşününce devlette napsın demi ama,bi kapıyı kapatayım derken maduriyetler artabilir,doktorun vicdanına kalmış artık bu durum.

izemsevi

aytencim doğum kişisel bir tercihdir kimse kimseye zorla yaptıramaz hiç bişeyi isteyen sezeryan yapar isteyen normal yapar herkesin yolu açık olsun bizi sonuç ilgilendiriyor sonuçta minişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alalımda gerisi boşver.





serife26

 :laughing7: :laughing7: :laughing7: seval normalde sezeryan cerrahi girişim olduğu için aslında zorunlu olunmadıkça yapılmaması lazım,doktorların sahtekarlıgından ötürü tercih haline geldi,ayten buna karşı sanırım :love3:
neyse yahu hakkımzda hayırlısı olsun diyelim
şimdi çıkayım ara öğün saatim geldi:D

Aytii

vallah ben senin gibi düşünmüyorum Seval

bebişim sağlıklı olsun evet ama ben sağlıklı olamadıktan sonra bebişime kim bakacak benden daha iyi? afedersin dötümü kaldıramadıktan sonra bebişimin sağlığı ne kadar önemlidir bilemem  :dontknow: Allahım hayırlısını versin diyorum ben herzaman. ben demiyorumki normal doğumu istiyorum herşey güzel geçecek çatım açılacak ve oğlum normal doğumla doğacak diye. ama bildiğim bişey varda normal doğumu tercih ediyorum. ayrıca diyosun ya sana kimse zorla bişey yaptıramaz diye. sen sanıyomusunki doktorun çıkarı olmasa sana bayıla bayıl sezeryanla doğum yaptırcak  :-\ onun bir çıkarı olmasa emin ol senin fikrini sormaz bile sen kıçınıda yırtsan seni o normal doğuma öyle bir sokarki. ha ama dediğim gibi çok mühim bir komplikasyon olur bebeğin ve annenin hayatı tehlikeye girer ozaman amenna. ama ben doktoruma söyledim. zorluk olmadığı sürece ben normal doğum is ti yo rum. nokta.