2011 Haziran-Temmuz-Ağustos Anneleri

Başlatan cigdems, 29 Eylül , 2010, 09:00:53

« önceki - sonraki »

muhribe

 :sleepy1: son bi saat. mesai bitse de eve gitsem

Aytii

pazar pazar çalisiyomusun sen Muhribe   :-\

muhribe


Aytii


muhribe

çıkıcam canım inş. haziran ortası 32. haftam doluyor. sonra kafama estiği gün bye bye diycem bu eziyete  :hello:

burcu MELEK

Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 05 Haziran , 2011, 16:04:52
Alıntı yapılan: burcu MELEK - 05 Haziran , 2011, 16:02:52
Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 05 Haziran , 2011, 16:01:30
amin Muhribecigim cümlemizinkini kabul eylesin insallah  :amin: :amin:

Burcu Fethi suresini oku hergün. dogumum kolay olsun diye niyet et baslarken. oda çok faydali tatlim  ;) :opucuk:

hım dogumdan öncemi bende sancı baslayınca okumak lazım sanırdım
sagol canım okuyayım

yok canim niyet ediyosun dogumun için ve hergün bir kere okuyosun Allahim kabul etsin simdiden  :amin:
:amin:  :amin:  :amin: canım sagol söylediyin için

Aytii

bu sicaklarda degil ise gitmek evde durunca bile insan bunaliyo  :icon_pale: is yerinde bide stres ortami iyyy hiç çekemem artik iyiki çikmisim valla

muhribe

haklısın ayticim, zaten psikolojik olarak dardayız. her şey üstüme üstüme geliyor sanki. sen kurtuldun ne güzel. ben de 2 hafta daha mecburen katlanmak zorundayım. sonra hadi bana eyvallah :)

Aytii

ben ilk basta 35 e kadar dayanirim diyodum sonrasinda 2 haftalik yillik iznimle 37 de çikmis görünürüm dedim ama ben neden kendimi ve oglumu riske atayimki? baslarim isinede gücünede  :k06: hamilelikte ev gibisi yok ya. hani normal halimizde olsak evde bunaliriz ise dönmek isteriz ama yok yani hamileyken hiç is aklima bile gelmiyo sanki ben hiç çalismamisim hep evdeymisim :D oglum saglikla dogsun insallah ondan sonra yillik iznimi kullanirim birde rapor alirim 45 günlük ohhhh  :muzz: :muzz: :muzz:

muhribe

canım benim de iş hiç gözümde yok. çok yoğun ve stresli oluyoruz. bu da oğluşumu ister istemez etkiliyor aslında. çünkü ben arada çok geriliyorum. dışardan baksan bütün gün oturuyor dersin ama yükün çoğu benim üstümde. sorumluluk ciddi yük. genel müdürüm şimdiden pazarlık yapıyor, doğumdan sonra en geç 6 ay sonra gelirsin yoksa yandık diye. tınnn valla kullanabildiğim kadar ücretsiz izinle uzatıcam ev keyfimi  :k06:

Aytii

aynen benimde öyleydi canim

sürekli stres yorgunluk bence ondan kaynaklandi benim erken sancilarim

oyuzden hiç bisey benden oglumdan önemli degil diyorum banane yani piirrrttt

Aytii

cnm ben çikiyorum kocisim uyanmis birazda onunla oturayim sonra kiziyo hep netin basindasin diye  :k06: öptüm seni ve Yigiti  :opucuk: :love9:

muhribe

Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 05 Haziran , 2011, 16:48:03
cnm ben çikiyorum kocisim uyanmis birazda onunla oturayim sonra kiziyo hep netin basindasin diye  :k06: öptüm seni ve Yigiti  :opucuk: :love9:
tamam canım güle güle size  :opucuk: biz de sizi öptük çok. ben de çıkıcam birazdan, eşim almaya gelsin diye bekliyorum  :wave:

burcu MELEK

Bebeğinizi eğitmeye anne karnından baş...layabilirsiniz. Beslenme şekliniz, sağlık durumunuz, duygusal haliniz bebeğinizin beyin gelişimi için çok önemli. 10 adımda bebeğinizin zeka gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacak adımları atabilirsiniz. Her çocuk, anne karnında gelişimini etkileyen pek çok unsurun tesiri sonucunda dünyaya belli bir potansiyelle gelir. Bunda kalıtımın rolü de önemlidir; ama zekâyı sadece genetik unsurlara bağlamak da doğru değil.

'Anne karnında zeka gelişimi' adlı dosyada bebeklerin IQ'sunun nasıl artırılabileceği üzerinde duruluyor. Hamileliğiniz sırasında bebeğinize güzel sesler, ruhu okşayan nağmeler, tatlı sadâlar dinletmenin sizi rahatlatıp bebeğinizi olumlu etkilediği bir gerçek. Fakat bilin ki, bebeğinizin IQ'sunu başka yöntemlerle de artırmanız mümkün. Nasıl mı? Onun için iyi bir başlangıç yapın ve bu 10 tavsiyeye kulak verin.


1. Tiroidinizi kontrol ettirin!
Düşük tiroit bezi problemi hamilelikte anne adaylarının % 2'sini etkiliyor. Yapılan araştırmalar bu annelerin bebeklerinin zekâsının diğer bebeklere göre daha az olduğunu ortaya koyuyor. Ancak bu pahalı bir test olduğu için rutin gebelik tetkiklerinde yer almıyor. Üşüme, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, saç dökülmesi gibi şikâyetleriniz varsa bu testi yaptırmanızda fayda var.


2. Hareket edin!
Hamilelik sırasında düzenli egzersiz yapan ve yapmayan 20 annenin çocuklarının zekâ düzeylerine 5 yaşına geldiklerinde bakılmış. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi, egzersiz yapan annelerin çocukları daha zeki!


3. İdeal miktarda kilo alın!
Doktorlar vücut ağırlığının % 20'si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylüyorlar. Bunun altında veya üstünde kilo alımının bebeğin fizikî ve zekâ gelişimini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Neden mi? Muhtemelen alınan kilo miktarı bebeğinizin ağırlığını, dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekâsını etkiliyor.


4.Dişlerinize baktırın
Araştırmalar yepyeni bir hususa dikkat çekiyor: Hamilelik sırasında diş rahatsızlığı geçiren anneler 7 kat daha fazla prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıyorlar. Bu bebekler de öğrenme ve gelişim safhalarında güçlük çekiyorlar. Diş hastalıkları genellikle başlangıçta belirti göstermediği için 6 ayda bir diş hekimine uğramanızda fayda var.


5. Vitamin alın! B12 ve demir alımı fetüsün entelektüel potansiyelini artırıyor. Yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamıyor. Bu sebeple bebek doğmadan önce onun demir depolarını oluşturması açısından hamilelik süresince her gün demir muhtevalı tabletlerden bir tane alınması gerekiyor.


6. Neşenizi kaybetmeyin! Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başlıyor. Bu açıdan bakıldığında; kendini iyi hisseden bir anne adayının bebeğinin de anne karnında kendini muhteşem iyi hissedeceğini kabul etmek gerekiyor. Bu durum da beyin işlevlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.


7. Beslenmenize dikkat! Hamilelikte beslenme zekâ gelişimindeki en önemli unsur. Özellikle kolin (sinirsel iletimde önemli bir rol oynayan madde) içeren gıdaları tercih edin. Bu yiyeceklerin en önemlileri yumurta ve et olarak kabul ediliyor.


8. Bebeğinizi emzirin!
Bebek doğduktan sonra da onun için yapabilecekleriniz var. Her şeyden önce onu emzirin. Bu, onun hem sağlığını hem de zekâsını olumlu yönde etkiliyor.Bebekliğinde emzirilen çocukların zeka seviyeleri hazır mamayla beslenenlere göre 3 puan fazla olarak tespit edilmiştir.


9.Depresyondan uzak durun.
Hamilelikte olduğu gibi doğumdan sonra da depresyondan uzak durmanız gerekiyor.Üç yaşına kadarki dönem de anneleri depresyonda olan çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme kabiliyetinde zayıflık görülüyor.


10.Demiri eksik etmeyin.
Şüphesiz bütün mineraller bebeğiniz için gerekli. Ancak demirin ayrı bir önemi var.Demir eksik alındığı taktirde beynin kritik bazı noktaları yeterli şekilde gelişmiyor.Anne sütüyle beslenen bebekler için problem yok.

burcu MELEK

kimsecikler kalmadı galiba ya kızlar biz bu dogum sancılarıyla yalancıları nasıl ayırt edicez ben suan yere basamıyorum cok sancım oluyor