13 Mayıs , 2024, 03:01:45

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Gunun Ayeti

Başlatan SiRiNe, 23 Eylül , 2010, 00:26:57

« önceki - sonraki »

Balböceği

Alıntı yapılan: ★ikiz AnneSi★ - 01 Ekim , 2010, 13:01:44
11 - Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele. Kurani kerim, yasin suresi ayet 11
Eline saglik duygu Cok guzel bir konu  :amin:

°♥°k@rd€L€ñ¬@zr@°♥°

bugunun ayeti benden olsun   :amin:  :amin:



:love9: KUZUCUKLARIM RABBIM SIZI KORUSUN :love9:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

emegınıze saglık  :amin: :amin:

Lă_Tăhzen!


SiRiNe

[b Iste cilbab ayeti


59 - Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.  ahzab suresi ayet 59 ...

Her mumine bayanin disari cikarken kendilerini saran örten kapayan bir " dis " elbisesi olmasina dair bir ayet

Nur suresindeki kapanma emrinden sonra inen ikinci ayet budur dahada detayli
[/b]

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

'Allah katında en ekreminiz (itibarlınız) en takvalınız (Allah'dan korkanınız) dır...''


Hucurat 13



Zulme uğradıktan sonra Allah yolunda hicret edenleri dünyada güzel bir yere yerleştireceğiz. Ahiretin mükâfatı ise daha büyüktür. Keşke bilselerdi. (Nahl 16/41)

SiRiNe

54- Ey iman edenler, içinizden kim dininden geri döner (irtidat eder)se, Allah (yerine) Kendisi'nin onları sevdiği, onların da Kendisi'ni sevdiği mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı ise 'güçlü ve onurlu,' Allah yolunda çaba harcayan ve kınayıcının kınamasından korkmayan bir topluluk getirir. Bu, Allah'ın bir fazlıdır, onu dilediğine verir. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir.

55- Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir.

56- Kim Allah'ı, Resûlü'nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.

57- Ey iman edenler, sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi, alay ve oyun (konusu) edinenleri ve kafirleri dostlar (veliler) edinmeyin. Ve eğer inanıyorsanız, Allah'tan korkup-sakının. Maide suresi..

Balböceği

Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin.
Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız
hepsi bunun için biraraya gelseler dahi
gerçekten bir sinek bile yaratamazlar.
Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa,
bunu da ondan geri alamazlar.
İsteyen de güçsüz, istenen de.
(Hac Suresinin 73. Ayeti)

SiRiNe

Allah razi olsun kizlar  :amin:

mutluluk

rabbim hepinizxden razı olsun çok gzel bilgiler.bende okuyup faydalanıyorum. :opucuk:

Lă_Tăhzen!

Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-ı Hak, Mâide Sûresinin 2. Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:


Ey iman edenler! Allah'ın (koyduğu din) nişanelerine, haram aya, hac kurbanına, (bu kurbanlıklara takılı) gerdanlıklara ve de Rab'lerinden bol nimet ve hoşnutluk isteyerek Kâ'be'ye gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınızda (isterseniz) avlanın. Sizi Mescid-i Haram'dan alıkoydular diye bir takımlarına beslediğiniz kin, sakın ha sizi, haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah'ın cezası çok şiddetlidir[/b]

Balböceği

"Erkek veya kadın, inanmış olarak kim iyi iş yaparsa onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız ve mükafatlarını, yapmakta olduklarının en güzeli ile veririz."


Nahl, 97.

Balböceği

Onlar (müminler) büyük günahlardan ve hayasızlıktan kaçınırlar. Kızdıkları zaman da, kusurları bağışlarlar. Ki onlar Rablerinin davetine icabet ettiler ve namazı kıldılar. Onların işleri aralarında istişare iledir. Bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birbirlerine yardım ederler." (Şura-37-39)


SiRiNe

Allah dilediğine kız, dilediğine erkek çocuk bahşeder. Kimine hem erkek, hem kız çocuğu verir, dilediğini de kısır bırakır. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeye gücü yeten ancak Allah'tır... (Şura 49, 50)




Uploaded with ImageShack.us

Lă_Tăhzen!

Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-ı Hak, Cum'a Sûresinin 9. Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.