Suya ve sabuna çok fazla dokunan eller yıpranıyor

Başlatan Balböceği, 08 Eylül , 2010, 19:01:23

« önceki - sonraki »

Balböceği

Suya ve sabuna çok fazla dokunan eller yıpranıyor
Özel Çamlıca Medicana Hastanesi Cilt Uzmanı Dr. Vefa Gönenç kadınları temizlik yapma konusunda aşırıya kaçmamaları için uyardı. Gönenç su ve temizleyicilerle gereğinden fazla haşır neşir olmanın cildi yıprattığını açıkladı:

Cildimiz hava şartlarından nasıl etkilenir?
Ciltte oluşan en büyük sorun kuruluktur. Kuruluk nedeniyle deri dolaşımının bozulması hücre ölümünü hızlandırır ve cildin koruyucu tabakaları hasar görmeye başlar. Biz her mevsimi yaşayan bir ülkeyiz. Kış ayları pek çok bölgemizde sert geçer. Birçok insanın cildi bu sertlikten olumsuz etkilenir.

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Cildimizi korumak için neler yapabiliriz?
Derinin üzerini örten koruyucu bir tabaka vardır. Soğuk havalarda bu tabaka hassaslaşır. Bu tabakanın kaybına sebep olan gereksiz yere el yıkama bol şampuanla sık duş alma çıplak elle direk temizleyicilerle temas ederek temizlik yapma bulaşık yıkama gibi faaliyetler sınırlandırılmalıdır. Hijyenik olmak adına insanlar kendi bedenlerine zarar verecek alışkanlıklar geliştiriyor. Ciltteki hassasiyetin giderilmesi için sürekli nemlendirici ve yağlandırıcı kremler kullanılmalı. Ayrıca sık duş alma alışkanlığına sahip insanların banyo yağı kullanmaları da görecekleri hasarı azaltacaktır.


Sık sık el yıkamak hata mı?
Temiz olmak adına insanın kendi doğal yapısını bozması doğru değil. Özellikle kış aylarında bu bozulma daha da artar. İnsanların elleri kururçatlaklar oluşur kaşıntılar başlar egzama gelişir. Hatta çatlaklar çok artarsa enfeksiyonlara bile yol açabilir.
Ciltte kuruluk dışında ne tip rahatsızlıklar görülebilir?
Ciltte oluşan çatlaklar nedeniyle egzama ile birlikte enfeksiyon riski de artar. Suyla çok fazla temas halinde olan insanlarda bakterilere ve mantarlara bağlı enfeksiyonlar da sık görülür.
Suyun tek başına cilt üzerinde zararlı bir etkisi var mı?
Su tek başına çok sık kullanıldığında doğal bariyeri bozma özelliğine sahiptir. Ama kullanılan temizleyicilerle bu daha da artar. Cilt gittikçe yıpranır.
Nemlendirici kullanmak ne kadar işe yarıyor?
Sürekli nemlendirici kullanmak gerekiyor. Ayrıca banyo yağını veya başka güçlü yağlandırıcıları da öneriyorum. Kadınların ellerini suyla fazla temas ettirmemeleri lazım. Saatlerce temizlik yapıp ellerini yıpratmasınlar ve bol bol nemlendirici kullansınlar.

βαlκιz

dokunamıyorumkiiii egzamam var su neysede eldivensiz sabuna hayatta dokunamam
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği


βαlκιz

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.

oooooOoOO o zman benim ellerimin kullanılamaz halde olması lazım :ehi: ne sudan ne sabundan nee çamaşır suyundan ne deterjandan  :ehi: :ehi:

temizlik manyağıyım çıkaramam ellerimi :ehi:


:love9: :love7: :love9:


derbeder

dogrudur, cok fazla banyo yapmak (her gun gibi) ya da cok fazla sampuan falan filan zararli. hepsi kimyasal maddeler sonucta. gerci yaz mevsiminde insan her gun giriyor banyoya, ama bunu aliskanlik haline getirip kis mevsimindede girenler var her gun.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

βαlκιz

sabunla suya fazla temas etmesede ellerim çok yıpranıyo kuruyo
devamlı limon ve zeytin yagına batırıyorum ellerimi
yumuşacık oluyo  :icon_thumright:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Balböceği

Bende cok is yaparken deterjan cok kullaniyorum sudan cikmiyor elim ama yinede masallah kiz eli gibi  :ehi: :ehi: :ehi:

derbeder

ay ben aslinda el yikama konusunda psikopat gibiyim   :laughing7:
gercekten surekli elimi yikadigim olur. boyle halbuki elim birseye degmemistir pis olmamistir filan ama psikolojik herhalde.
birde her yemekten once ve sonra mutlaka ellerimi yikarim nerde olursam olayim. herkes alisti benim bu halime  :laughing7:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!