Bayat Ekmegi Degerlendirme Rehberi

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 29 Ağustos , 2010, 04:37:52

« önceki - sonraki »

DİLVİN

ben bayat ekmeklerı kayınvaldeme gönderiyorum

o ufalayıp çağların çorbasının içine katıyor  ;)

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

SeliN59

vallaha benim eşim çok mıymıy ya hiç yemiyo bayat ekmeği bitanede alsam illa kalıyo biraz bekarken annem bayat ekmeği küçük küçük koparıp yağda kavurur üstüne yumurta kırar kahvaltıda yumurtalı ekmek yapardı onuda yemiyo anam bende ekmek kalırsa robottan geçirip buzluğa atıyorum

elif35

Alıntı yapılan: **Gül** - 02 Eylül , 2010, 22:47:22
Bende kalan ekmekleri once kurutur sonra ufalarim. o sekilde kavanozda sakliyorum. Dolaba da koymuyorum hicbirsey olmuyor. Dogal galeta unum oluyor elimin altinda. Koftede ve tavuk bageti kizartirken cok iyi oluyor. Birde dilimlenmis ekmekler biraz bayatladiysa sabah kahvaltisinda uzerine kahvaltilik ne olursa (peynir zeytin zeytin ezmesi salam sucuk domates) onlardan bir karisim yapip dilimlere surerek firinlayinca cok guzel oluyorlar. tavsiye ederim  :icon_thumright: :icon_thumright:
Alıntı yapılan: ♥♦•NURAY♥♦• - 15 Eylül , 2010, 13:07:16
ben de kayınvalidemden ögrendim bayat ekmeklerı dilimliyor
bi tencereye biraz su koyuyor üzerıne de varsa demir süzgec yoksa normal plastık te olabılır
o şekilde tencerenın uzerıne koyuyor içine de ekmeklerı diziyor uzeını bı elbezıyel örttukten sonra 1 dk ıcınde ekmekler buharlasıyor ve o bayat ekmekler yumusacık oluyor :icon_thumright:




bende bunları yapıyorum tencereye su koyup ekmekleri buharda yumuşatıuorum bazende j,kurutup robottan geçirip un haline getiriyorum dolaba koyuyorum çok az kaldı şimdi bol bol yapıp dolaba atıcam çorbalara başladığımızda  katarım içine yağmura yediririm arada



мiŁenα.

ben ufalayıp kavurup yumurta kırıyorum çok güzel oluyor.

ekmek mantısı yapıyor kaynınvalidem eşim çok seviyor.

sonraa bayat ekmek pizzası yapıyorum..

hiçbirşey bulamazsam kuşlarıma atarım ziyan olmaz bizim evde ekmek :icon_thumright:


:love9: :love7: :love9:


hüzünden_gelme

Peynirli bayat ekmek köftesi


Malzeme: 1 adet bayat ekmek, yarım kalıp sert beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet orta boy soğan, köfte baharı, tuz ve pul biber, galeta unu.


Yapılışı: 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır. Karışım yoğurularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.


bunu denedım kızlar gerçekten köfte tadı verıyor tavsıye ederım ;)