iç çamaşırı sözlüğü

Başlatan Balböceği, 02 Ağustos , 2010, 16:55:48

« önceki - sonraki »

Balböceği

Agraf: Özellikle sütyenlerin iki ucunu birbirine bağlayan aparat. Kopça.
- iç çamaşırı sözlüğü
Balen: Giysilerin arzu edilen kalıpta durmalarını sağlamak için yaygın olarak kullanılan genellikle plastik, şekilli çubuklar. Sütyende daha çok bonelerin biçimini belirgin hale getirmek için bonelerin alt kısmında yarım ay şeklinde ya da özellikle askısız modellerde sütyenin yan kol altı dikişinde bükülmeyi engellemek için kullanılır.

Cup-size (bone ölçüsü): Gögüs ve beden boyunu ayrı degerlendiren sütyen modellerinde kullanılan göğüs büyüklüğü cetveli. Bugün kullanılan standardı A, B, C, D ve DD'dir. Sırasıyla en küçükten en büyüğe doğru gider. Genelde normal 'cup' ölçüsü B olarak kabul edilir.

Fanila: Genellikle pamuklu kumaşlardan üretilen, yaz aylarında terden, kış aylarında soğuktan korunmak amacıyla giyilen, yarım kollu olarak üretilen çamaşır. Türkiye'de halk dilinde içgömleği olarak da bilinir.

G-String: Pantalon ve etekte külot izini belli etmemek üzere tasarlanmış, arka kısmı incelerek popo arasında kalan külot türü. Günümüzde kısaca ''string'' olarak da anılır.

Jüpon: Özellikle etek ve elbiselerin içine giyilen, ışıkta kumaşın içini göstermesini ve yürüme sırasında kumaşın elektriklenerek yukarı tırmanmasını engelleyen, genellikle sentetik ve kayan kumaşlardan yapılan iç etek.

Kombinezon: Özellikle 1960'larda çok moda olan elbisenin altına giyilen, elbisenin ışıkta transparan olmasını engelleyen dantelli ve yumuşak kumaşlardan yapılan bir tür ince iç elbise.

Korse: Günümüzde özel durumlar dışında fazla tercih edilmeyen, vücudu sıkıca sararak istenilen şekle sokmayı amaçlayan sağlam kumaşlardan yapılmış iç giyim ürünü.

Maximizer: Göğüslerin daha büyük görünmesini sağlayan sütyen modellerinin tümüne verilen ad.

Minimizer: Göğüslerin daha küçük görünmesini sağlayan sütyen modellerinin tümüne verilen ad.

Push-up: Gögüslerin daha büyük görünmesini sağlayan sütyen modellerinden birisi. Push-up sütyenlerden sütyen bonelerinin alt iç kısmında ekstra dolgular bulunur. Bu sayede gögüsler oldugundan daha büyük ve şekilli görünür.

Tanga: Bacak kısmı oyuntusu ve beli yüksek, popoyu örten kısmı dar, yan taraflarda kalan bağlantıları genellikle ip ya da ince bantlardan oluşan külot türü.

icgiyimmoda

teşekkürler, emeğinize sağlık