BEBEKLERE VE ÇOCUKLARIMIZA ÖZEL TARİFLER

Başlatan мiŁenα., 02 Ağustos , 2010, 11:38:07

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

Yulaf Ezmeli Borani:

1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam ıspanak
1 çay bardağı yulaf ezmesi

Soğanları ve ıspanakları incecik doğrayın. Tereyağını küçük bir kapaklı tencere yada sahana koyup eritin. Soğanları ve ıspanağı ekleyin ama kavurmayın. Yarım su ardağı su koyup ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayın. Ispanakların pişmesine yakın yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Yulaflar iyice yumuşayıp kalan suyu çekince ateşten alın. Üzerine yoğurt döküp yedirin.

afiyet olsun ;)


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Ördek
- Patatesleri haşlayıp, soyun. Ezme işlemini çocuğunuzdan isteyebilirsiniz. Bunun için bir çatal yada daha iyisi püre yapma aleti kullanabilir.
- Sizde bu arada içine konulacak taze soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
- Ayrıca bir marul salatası hazırlayın.
- Patates püresini kestiğiniz taze soğan ve maydanozla karıştırıp tuzlayın. Püreyi ikiye bölün. Bir parçasını çocuğunuza verin. İkiniz birlikte püreye elinizle ördek şekli verin. Hazırladığınız marul salatasının ortasına yerleştirin.


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Parça Çikolatalı Kurabiye
- 2 çay fincanı un ( kepekl un kullanabilirsiniz)
- 2/3 çay fincanı tereyağı
- 1 çay fincanı toz şeker (kahverengi şeker kullabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay fincanı dolusu parça çikolata

YAPILIŞI:

- Fırını 175 derece ısıtın.
- Küçük bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Büyük bir kapta toz şekeri, yağ ve vanilyayı mikserle orta hızda 5 dakika kadar krem gibi olana dek çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unlu karşımı yavaş yavaş ekleyin. Bu arada mikserin hızını düşürün.
- Tümü karıştıktan sonra parça çikolataları içine atıp kaşıkla karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Birlikte kaşık yardımı ile tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp koyun. Pişerken yayılacakları için aralarında mesafe bırakın.
- Fırında 25 dk. pişirin. Tepsiden almadan önce soğumaları için 5 dk. bekleyin. Saklamak için hava almayan kapaklı bir kavanoza koyabilirsiniz


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Pratik Miki Fare Şinitzel Tarifi


Malzemeler: (1 Kişilik)
1 Tavuk Göğsü
2 Patates
1 Domates
1 Biber
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
3 Marul Yaprağı
5-6 Zeytin

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın.
Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.
Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.
Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.



Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Pratik Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar Tarifi

Malzemeler: (40 adet)

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
aldığı kadar un

Süslemek için: Meyve şekerlemesi ve damla çikolata

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Pudraşekeri ve mısır nişastasını ilave ederek karıştırın. Aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Un serpilmiş tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Kalıplar yardımıyla çiçek ve tavşan şekilleri çıkarın. Meyve şekerlemesi ve damla çikolata ile hamurları süsleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

not: kurabiyeleri arzu ettiğiniz farklı şekillerde hazırlayıp süsleyebilirsiniz.



Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Kahvaltı köyü
Pratik Kahvaltı köyü Tarifi


Malzemeler: 1 kişilik
2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı krem peynir
30 gram beyazpeynir
mısır taneleri
yarım dolmalık kırmızıbiber
1 küçük salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 kiraz domates
3'er yeşil ve siyah zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
1 tutam kıyılmış dereotu
1 dal maydanoz

Hazırlanışı: Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin. Siz de diğer ekmekten üçgen bir parça keserek tabaktaki ekmeğin üzerine çatı şeklinde yerleştirin. Kalan ekmek parçasından dikdörtgen küçük bir parça kesip baca şekli verin. Beyazpeynirden dikdörtgen bir parça kesin. Çocuğunuz kapı olacak şekilde ekmeğin üzerine yerleştirin. Kalan peynirden 2 küçük kare kesip pencere şekli verin. Kırmızıbiberden önce kapı için uzun ince bir parça kesip peynirin ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Kare kestiğiniz kırmızıbiberin yanından üçgen bir parça daha kesin. Çocuğunuz bu parçayı perde olarak kare peynirlerin üzerine yerleştirin. Çatı ile bacanın üzerine çilek veya vişne reçeli sürün. Ağaç yapımı için salatalıkları 5-6 cm boyunda bir dilim kesin. Ev olarak hazırladığınız tost ekmeğinin yanına yerleştirebilir. Üzerine yumurtadan yuvarlak bir dilim kesip yerleştirin. Yumurtanın etrafına sırasıyla yeşil ve siyah zeytinlerden yuvarlak dilimler kesip yerleştirin. Salatalıktan ağaç gövdesinin yanına kıyılmış maydanoz ile yaprak görüntüsünü çocuğunuz yapabilir. Kıyılmış dereotlarını da salatalığın alt kısımlarına serpiştirerek çimen yapabilir. Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri güneş yapımı için kullanabilir. Domatesin etrafına mısır taneleri sıralayabilir. Sabah kahvaltıları için çok güzel bir seçenek.
Afiyet olsuuun ;)


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.

Ton balıklı makarna Tarifi

Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Malzemeler: 6 kişilik

200 gram ton balığı
yarım paket margarin
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram pendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet küçük boy domates
tuz, karabiber

Süslemek için: Havuç, siyah zeytin, kırmızı biber, patlıcan

Hazırlanışı:

Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızı biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin. Kırmızı biber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsuuun ;)


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.





Annelerin Rüyası

Malzemeler: (8 kişilik)

renkli şekerler
50 ml. çilek suyu
500 gram çilek
1 paket çilekli puding
500 ml. süt
1 paket 3 katlı kakaolu pastaban

Hazırlanışı:

• Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

• Çilekli pudingi 500 ml. süt ile koyu bir kıvamda hazırlayın. Servis tabağına birinci katı koyun. Üzerine pudingi sürün. Kesilmiş çilekleri dizin. İkinci katıda aynı şekilde tamamlayıp, son katı da kapatıp ayırdığınız çilek ve şekerlerle süsleyin.


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.





Hansel ve Gretel Evleri
Doğum Günü partileri için eğlenceli bir tarif ;)

Malzemeler

Bir tane için lazım olan malzemeler;
3 petibör bisküvi
1yemek kaşığı limon suyu
120 g pudra şekeri

üzerine:
istenilen her şeker türü olabilir
Hazırlanışı
Pudra şekeri ve limon suyuyla kati bir krema hazırlayın kıvamı katı muhallebi kıvamına benzesin sulu olursa yapışmaz.
1 tane bisküviyi alın ve ortasına az krema sürün ve çikolata koyun veya şekerde olabilir.
(krema kenarlara akabilir sorun değil kar yağmış gibi gözüküyor)
Üzerine gelecek olan iki tane bisküviyi de önce krema sürün ve sonra da isteğe göre süsleyin 4-5 dakika bekletin kurusunlar (kurumayınca çatıyı yaparken düşüyorlar)
Kuruduktan sonra önce ilk hazırladığımız bisküvinin iki yanına krema sürelim, sonra da diğer iki bisküvimizin üste gelecek kısmına bolcana sürelim çatı şekli verip kremayı sürdüğümüz bölüme yapıştıralım. En sonda üzerine pudra şekeri ekelim :)
Afiyet olsun


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.



balkabağı çorbası tarifi
için Malzemeler :
1 çorba kasesi küp küp doğranmış balkabağı
1 adet patates
1 halka soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
(1 yaş ve üzeri) deniz tuzu
su

yemeğinin hazırlanışı:
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.



Sütlü domates çorbası

Çocukların keyifle yiyeceği, besin değeri çok yüksek bir çorba tarifi..

Malzemeler:
3 küçük taze soğan
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
üstünü süslemek için tuzlu kraker

Hazırlanışı: Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kesin. Blendıra rendelenmiş domatesi, tavuk suyunu, sütü, şekeri, tuzu, biberi ve soğanları koyun. Bu karışımın hepsini blenderde karıştırdıktan sonra, tencereye koyun ve ocağa alın. Önce yüksek sonra kısık ateşte, çorba koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca ateşten alıp, üzerine tuzlu kraker koyarak servis yapın..
Afiyet olsuun ;))


:love9: :love7: :love9:


мiŁenα.



Uploaded with ImageShack.us


Tavuk topları tarifi..
Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Malzemeler: (30 adet için)

4 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
2 adet yumurtanın akı
1 dilim bayatlamış ekmek içi
3 çorba kaşığı domatesli sebze kurusu
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
tuz, karabiber

Bulamak için: kavrulmuş susam

Simit hamuru için:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 kahve fincanı krema
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
bir tutam tuz

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü iyice kıyarak kıyma haline getirin ve bir kaseye alın. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın ve bir kenara kaldırın. Kavuk kıymasının içine ekmek içi, domatesli sebze kurusu, ince kıyılmış kırmızı biber, krema, ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlak toplar yapın. Kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayın ve kevgirle suyun içinden alın. Sıcakken kavrulmuş susama bulayın ve soğuması için bir kenara alın. Simit için oda sıcaklığında tereyağı, krema, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Humardan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerleri tavuk toplarını koyup servis yapın.


:love9: :love7: :love9: