Et hakkında bilinmesi gerekenler

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 08 Temmuz , 2010, 03:18:22

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

ET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:

Eti kaynamış suya atın. Hem tadı güzel olur hem de et suyu arı kalır. Et suyuna biraz baharat ekleyip çorba yerine sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Eti haşlarken bırakın köpürdükçe köpürsün. Acılığı azalır.
Et yemeğinizi bir gün önceden hazırlayın. Pişirdikten sonra bekletin. Ertesi gün etsuyunun yağları daha çabuk çözlülür.
Patatesle eti ayrı tencerelerde (ikisi de tuzlu suda) haşlayın. Çünkü patates et suyunu bulandırır.
Eti dostlarından ayırmayın. İri deniz tuzu, değirmen karabiberi, kornişon, halka soğanlar, asortik hardal ve turşu. Yanında da taze köy ekmeği...
Kemikli eti ayrı pişirin. Tencerede çok az et suyunda haşlayın veya alüminyum folyoya sarıp fırına verin. Böylece et kemikten ayrılmaz. Kızarmış ekmekle ve bol tuzla tadın

can yine cannnn

can dediklerim....

iklima

ben et pisiremiyorum kızlar.
tüm denemelerim başarisiz..
bi ince ince dovulmuş eti pisiriyorum onun dışında
yemeklerde ki etlerim lastik hibi kaliyor kaburdugum etlerim tahta gibi oluyor.
bi geçen kurban kavurma yptim o güzel oldu.onunda
acemi şansı öyle denk geldigini düşünüyorum.
yemeklerim lezzetli olur halbuki.ama şu et işini bi çözemedim
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

nelss

Alıntı yapılan: iklima - 10 Temmuz , 2013, 21:49:10
ben et pisiremiyorum kızlar.
tüm denemelerim başarisiz..
bi ince ince dovulmuş eti pisiriyorum onun dışında
yemeklerde ki etlerim lastik hibi kaliyor kaburdugum etlerim tahta gibi oluyor.
bi geçen kurban kavurma yptim o güzel oldu.onunda
acemi şansı öyle denk geldigini düşünüyorum.
yemeklerim lezzetli olur halbuki.ama şu et işini bi çözemedim
aldığın et serttir kuzu etini dene
sacda kavurcaksanda önce yağlarını kavrulsun sonra eti at suyunu salsın ceksn kavrulsun pistikten sonra tuzu baharatı at ocagn altını en kısıgına getr kapagı kapat 5-10 dk öyle pissn pamuk gibi oluyor annem öyle yapar ve çok güzel olur  :hungry: :hungry: :hungry:



ยรlคภ๓คz göภlüm

et sert oluyorsa akşamdan zeytinyağı ve birkaç damla sirkede beklet et yumuşacık oluyor


iklima

yemegin içinde yaparken nasıl yapıyosunuz
soğandan sonra atıp biraz kavuruyorum yine lastik gibi
oluyor yine aynı.
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

nelss

Alıntı yapılan: iklima - 11 Temmuz , 2013, 12:24:34
yemegin içinde yaparken nasıl yapıyosunuz
soğandan sonra atıp biraz kavuruyorum yine lastik gibi
oluyor yine aynı.
önce eti pişiriyorm ben
eti yka tencereye çok az suyla koy kendi suyunuda salp çeksin sonra yağını koy 2-3 dk yağla kavur sonra soganları ekle pembelesene kadr pişr salca ekle hangi yemeği yapcaksn sebzesini at



iklima

Artık bır dahakine yaparken öyle denerim.uzun bi süre yapmam heralde eşiminde diline düştüm.
şu sıralar sogan kavuramadigim için yapamıycam
ben önce soğanları kavurup sonra eti atıyordum demek ondan olmuyor
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!

Lă_Tăhzen!

Bende etli yemek yapmak hic istemezdim edigin gibi tahta gibi olurlardi kayinvalidem yemek yaparken gordum etleri duduklude once pisiriyodu sonra yemegini yapiyodu et yumusacaik oluyodu artik benimde yontem bu

iklima

bi.de ben alışsam şu dudukluye hayatim kolaylasicak resmen.kendime boşa eziyet..
2 kişi için useniyodum ama artık minik kusum da gelince kullanirim artık bol bol
Bütün Kadınlar Melektir Aslında.

Sadece Kanatları Kırıldığında Süpürgelerine Binerler..

                                                Hepsi Bu..!