Acısız Normal Doğum Videosu

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 16:48:30

« önceki - sonraki »

мiŁenα.



:love9: :love7: :love9:


seyda


bende epidzral normal dogumu tavsiye ederim kesinlikle. 2 kizim var 2. si henüz 1,5 aylik ve ikiside normal dogdu sükür. hem sancilari hissediyosun bir süre onu yasiyosun sonra da igne yapiyolar ve bu kez de hic aci cekmeden gülümseyerek bebisinin gelmesini bekliyosun. hic bagirip cagirmadan o muhtesem anlarin keyfini cikariyosun. daha güzel bisey varmi. ha bu arada kesilme dikilme acisi falan da duymuyosun. kesigi de gözünüzde büyütmeyin bence cünki ben tr deki doktoruma gittigimde - ki kendisi bikac ünlüyü dogum yaptiran bir prof. muayene ederken bi bakti sonra karnima da bakti acaba sezeryanmi oldum diye yani o bile izini göremedi. vücut kendini yeniliyor yeterki dogumda yaninizda olucak doktora güvenin. hastanede 3 kisiydik ayni odada ve ben ve diger bayan bagdas kurup yatakta otururken dogum gecesinin ertesi sabahi, sezeryan olan bayan 24 saat sonra ilk ayaga kalkma denemesinde düsüp bayildi odaya hemsireler doldu yataga tasidilar falan. ertesi gün de yarasi kanamaya devam etti. tabi her sezeryan böyle olmaz ama demek istedigim birazcik sancinin acisindan korkup dikisli resmen bir ameliyat istemek hic mantikli degil bence. ben her iki dogumumdan sonra kalkip yürüdüm ve en normali de bence bu. ayrica her bebegin de acil ve zaruri durumlar olmadigi sürece ¨ünyaya gelecegi zamani secme hakki var diye düsünüyorum. nokta:))

мiŁenα.

peki bel agrısı ve felç olasılıgı nasıl oluyor....iğneyi vuruken kıpırdarsan oluyrmuş sanırsam benım arkadasımın teyzesı 1 ay yataktyan kalkamadı ıgne yuzunden



:love9: :love7: :love9:


seyda

felc olasiligini bilmiyorum ama ben yurtdisina yasiyorum ve burda bütün sezeryanlar da epidural yapiliyo hatta ne biliyim diz ameliyatlari falan da. yani genel anestezi cok nadir durumlarda büyük ameliyatlarda falan uygulaniyo. ve riski daha fazla. bütün arkadaslarim normal dogum da olsa sezeryan da olsa epidural oldu burda. hic bas yada bel agrisi cekenini duymadim. ama büyük ihtimalle doktorun tecrübesiyle ilgilidir.

мiŁenα.

arkadasımın teyzesı almanyada dogum yaptı orda olmus anlatınca kotu olmustum :BangHead:

herseyın tehlıkesı var dımı :)sıkmamak lazım canı taktıkca akla daha kotu oluyor


:love9: :love7: :love9:


seyda

evet hersey heryerde olabilir tabi biraz da kader kismet meselesi. bence de sen düsünme böyle seyleri canim ama ben yinede genel anestezi alma derim ilk sen gör bebisini ve sesini duy insallah.

seyda

haa bide baska insanlarin dogum hikayelerini dinleme bence. insanlarda bir abartma ve korkutma egilimi var malesef. ben bile aci hissetmezken o kadar etkilenmistimki anlatilanlardan nasil cikicak bebek diye korkuyodum :honk: aptallik iste her insan ayri her dogum da ayri. Allah verir kolayligini :icon_thumright:

мiŁenα.

EWET CANIM TAMAMEN KATILIYORUM SANA...

DİNLEMEMK LAZIM KULAK VERMEMK LAZIM...

SAĞOL BİLGİLENDRDİĞİN İÇİN :opucuk:


:love9: :love7: :love9:


sarisinn

daha öncede doğum izlemiştim.bu ne yaaa.başım döndü resmen...

мiŁenα.

 :)
ya dünyaya bir melek getirmek zor ;)


:love9: :love7: :love9:


sarisinn

ayy çok zor gerçekten....ama yinde normal doğuracam inşallah... :tongue3:

мiŁenα.

herkez normal diyor son dakka herkez sezzeryana kacmasa ıyı :ehi:


:love9: :love7: :love9:


sarisinn

bekarken bile hep derdim normail isterim..o duyguyu yaşamak istiyorum.inşallah çok acı çekmeden o doyguyu yaşatır bize rabbim

мiŁenα.

canım inş :amin: :amin: :amin:

epudiral yanı agrısız dogum var..iğne ile agrı hıssetmeden doguruyosun :(


:love9: :love7: :love9:


sarisinn

biliyorum onu canım.kuzenim o şeklide doğurdu..bakalım hayırlısıyla önümüzdeki 9 ayı atlatalımda..