2009 Aralık - 2010 Ocak-Şubat Anneleri ve Bebekleri

Başlatan Emine, 28 Haziran , 2010, 18:58:48

« önceki - sonraki »

SiRiNe

Haklisin sivaslim

bende öyle dusunuyorum 3 sene iyi

zaten iki tane birden oldugu icin artik dinlenme zamanim uzun bir sure  :k06:

Ama herkez kendisi daha iyi bilir bakip bakamayacagina rabbim herkezin gönlune göre versin  :amin:

Hayirli evlatlar nasib etsin  :amin:

--elif--

merhaba güzel anneler  :opucuk:
nasılsın bebişleriniz nasıl
forumu çok özledim
bi kaç gündür evde yoktum kayınvalidemelrin zeytin bahçeleri vardı
onlara yardıma gittik kızımla biraz değişiklik oldu bizim için
şimdide evimi toplamaya başlıcam bi kaç haftaya kadar taşınacam inş.
okuyamadım hepsini herkes iyidir inş.

< ESLAL >

gülomm inş. vardır bebiş hayırlısıyla gelsin minik demet  :amin:  :)

vallahi en uygun zaman anneye ve ilk bebeğe göre değişir bence ben istesemde düşünemiyorum Hilalin uykusuzluğundan BEZDİM böyle bi çocuk olurmu Rabbim bana sabır kızıma uyku verrr  :amin: :amin: :amin: :amin:

gülcüm ilk çocuğun aklı erdiğinde yeni kardeşe adapte olmak onu benimsemek daha zor bence ve o zaman kıskançlık boyutuda daha farklı içine kapanma vs. psikolajik durumlarda söz konusu olabiliyor  ;)

ilkcemre

ezgi bizim kız içine değil tamamen dışa kapandıı  :laughing7: :laughing7: normalde beni çok severdi. evlenince eşimden kısakandı sarılmazdı hiç. şimdi bi görsen . onlara gidince kucağımdan inmiyo. zaten cemre doğunca önce cemreyi bi kıskandı şimdi cemre bitti kardeşini kıskanıyo. ama dr eğer kıskanmazsa sorun olur demiş.
ama bizimki biraz aşırıya kaçıo. siz beni sevin ben cemreyi damlayı severim diyo bize... bitanem yaaa biz zaten seviyoruz ki onu haberi yok cimcimem... çocuk içinde zor bi durum.

ama kimse tek çocuk olmamalı bence hayatta paylaşabileceği bi kardeş iki üç beş ne kadar olursa ama olmalı bence....

ırmak184

gülfercim allah gönlüne göre versin. inşallah hamilesindir.

bende düşünüyorum 2. cocuk ama seneye kısa dogru  ::) seneye 2 yasında olacak kızım doguma kadar 3yasında olur gayet normal yas yani. ikisi bir arada büyüsün istiyorum.benim yengem 1 yas arayla iki kız cocugu oldu birbilerini kıskandılar,yaramazlardı ama öyle böyle bir şekilde büyüdüler.bir kardeş sart ve bence arayı cok acmamak gerekir.ilk cocuk büyük olsa bile yinede kardesler arasında kıskancık olucak.bakıma gelince bir tanede olsa zorlanıyorsun iki tanede olsa aynı degişen bişey yok.ikiz üçüz olanlar ne yapsın  ???  ??? zorluk olacak tabikide ama ilerde rahat ederiz...

bugün alışverişe gittik kızıma bayramlık aldım.kot elbise,kot pantolon,kot mont,badi,ayakkabı aldım.ama malesef benim dombili kızıma pantolon olmadı degiştirmem gerek.kendimede elbise aldım altına çizme giydim cok güzel oldu.buarada kızıma kıyafetlerini wenice'den aldım ve %70 indirim vardı haberiniz olsun.cok güzel seyler var aldıkca alasım geldi.

nesrin_beyza&berrin

Arkadaşlar biliyorsunuz benim iki tane kızım var. Aralarında 7 yaş fark var. Pişmanmısın diye sorsanız hiç pişman değilim. Şu an hiç zorlanmıorum. Büyük kızım çok yardımcı oluyor bana. Şunu getir bunu gtir. İşim varken aynı odada oynuyorlar bunaldığımda yine veriyorum ablasına. Benim biraz dayanıksız bir yapım var hemen bunalıyorum. O yüzden yakın yaş olsun istemedim. Yapabilene bravo diyorum. Kıskançlıkta olması gereken kadar. Öle bariz kıskançlık yok çok şükür. Berrişimin uykusu biraz daha çok olsa daha iyi olacak ama cimcimede uyku yok
   


zelis

selam kizlar ...

cocuklar arasi yas farki tamamen kisinin yasam tarzi ve kendisine bagli .... herkesin ki farkli olabilir bence
ben mesela kendim icin soyleyim , kizimla oglum arasinda 9 yas var , biraz cok biliyorum ama ben 7 yas diye istiyordum ama arada bi dusuk falan derken 9 a cikti , ama hicte pisman degilim , simdi oglum tamamen bi yetiskin gibi her turlu ihtiyacini kendisi karsilabildigi gibi kardesi ile bile ilginieliyor , bazen isim oldugu zaman severek bakiyor , simdi evde esim , oglum ve benim ucumuzun bir bebegi var , oglum kardesine kuzum diye hitap ediyor ve kesinlikle kiskanclik yok ......
ucuncuyu dusunursem eger 3 sene sonra falan dusunuyorum cunku yasim cok gecmeden yapmak isterim , 33 e kadar da yapmazsam , ondan sonra da yapmam herhalde...


gökse

SELAM KIZLAR .MERHABA ZELİŞ BEN MUAZZEZ CANIM. AYY NE GÜZEL YA YA FARKININ ÇOK OLMASI BENCEDE DAHA İYİ BENİMDE İKİTANE BEBEĞİM VAR ARALARINDA 2 YA VAR VE OKADAR ÇOK ZORKİ  :'( OĞLUM 3.5 YAŞŞINDA KIZIMDA 15 AYLIK .OĞLUM ÇOK FAZLA KISKANIYO KARDEŞİNİ HIRPALIYO DÖVÜYO FALAN .BERABER BÜYÜRLER DAHA İYİ ARALARININ AZ OLMASI FALAN DENİLİYOYO .TAMAMEN YANLIŞ :-\ ÇOK ZOR VALLA. NE GÜZEL SENİNKİ ABİLİK YAPIYO .EN AZINDAN SANA YARDIMCI OLUYODUR . :flowers:

мiŁenα.

Selam kızlar :hello:

İş Güç temizlik falan girip yazamdım.

Dün kayınvalidemin evine sobayı kurduk ;İndik aşağıya.

Tabi ger geniş alan eymen kudurdu.Koltuklara tutunup kalkıyor.

Dün yemeğin altını söndürmeye yukarı çıktım oyuncaklarıyla oynuyordu bizimkide.

Geldim ki;Kalkmış ayağa koltuğun üstndeki telefonu almaya çalışıyor.

Gözlerim yerinden çıktı dedim daha asla bu bırakılmaz iki dk olsada :icon_pale:

Havalar soğudu dün buz gibiydi bugün yaz havası vardı .

İyice kudurdu havalar :cildir:

Bu arada bugün oturmaya arkadaşım geldi kilo almışsın dedi :cildir:

Offfff düzenim şaştı bu sıra doğru düzgün oturup yiyemiyorum akşam yiyorum sonra yatıyorum :y25:

Takıntı oldu bende ya :y25:

Ben çocuk işini eşimle konuştum; 3 yaşına gelince 2 .yi yaparız dedi.

:love3: :binkybaby:

İçim kıpır kıpır oldu düşününce;Ama benimikincide oğlan olcakmış komşum öle dedi :k06:


:love9: :love7: :love9:


gülay t.

Ben şu düşünceye çok karşıyım  '' yap 2. çocuğu ikisi birlikte büyüsün''. Allah aşkına önemli olan bu çocukları fiziksel olarak büyütmek mi yoksa her yünüyle düzgün insanlar yetiştirmek mi?? Allah takdir ederse elbette yapacak birşey yok az da olsa araları doğurur kişi ama mümkünse ilk çocuk en azından laftan anlayana kadar veya kreşe gidene kadar yapmamak en doğrusu. 2 tane bakıma muhtaç çocuk varken evde ve ayrıca ev ve eş sorumluluğunu da düşününce bir kadının hali nice olur düşünmeden edemiyorum.

Ben tek çocukla bile bazen çıldırma noktasına geliyorum hiçbir iş bitmiyor, sürekli bir koşturmaca ve yorgunluk hali doğal olarak. Ben anne olarak iyi olmalıyım ki ,özellikle de ruhen, çocuklarıma istediğim gibi bakabileyim. Gerçi bu biraz da kişinin dayanıklılık gücüyle alakalı hakikaten başarabileceğini düşünen için belki yaş farkının az olması problem olmaz. Ama zor bir durum bence dengeyi korumak için, her ikisini de mutlu etmek için bayağı bir çaba gerekli. Allah annelere bol bol sabır ve güç versin ve daha çok çocuk yapalım inşallah. :amin:

ırmak184

kendimden örnek vereyim ; benim erkek kardeşimle aramızda 2 yas vardı ve birlikte cokta güzel büyüdük.ne annemin psikolojisi bozuldu ne de bizim  ::) kızkardeşimle aramızda 10 yas vardı aramızda yas farkı olmasına ragmen yeri geldi kızkardeşimi kıskandıgım oldu.kızkardeşime ilgi gösterdiklerinde kendimi yalnız hissettigim içime kapandıgım bile olmuştur.kıskandıgımıda kimseye belli etmezdim  :D cocukluk işte.mesela erkek kardeşimle hiç böyle seyler olmadı hatırlayamıyorum bile çünkü beraber büyüdük.kızkardeşimde duygular daha farklıydı.böyle iniş çıkışlar olabiliyor kardeşler arasında  :-\

kendine güvenen cok fazla beklemeden 2. yapsın  :-\ benim düşüncemde dogurana kadar zaten kızım 3 yasında olacak  ::)gayet normal..
benim artı birde yaş kriterimde var 7/8 sene beklersem 36 yasında olacagım ozamanı hiç düşünemiyorum,bakım dahada zor olur benim için.bu kadar sabırlı olamam herhalde  :-\ herkesin kendine göre bir düşüncesi vardır  :-\

DER!N

Selamun aleykum hanımlar,

dün test yaptım maalesef hamile değilim psikolojisine de girmiştim hemen :) kısmet değilmiş  Seleni 4 yıl bekledim bunu da beklersem ilkokula çoktan başlamış olacak.  :k06: Rabbim herkese gönlüne göre versin. Güzel dualarınıza amin binlerce, hayırlı vakitte gelir inş. bebek Demet  :laughing7:  :amin:

Ctesi günü, günüm vardı mahvoldum. Neyime gerek benim gün falan bir de hamile zannediyordum kendimi yorgunlukta üstüne gelince  :ehi:
Dün de annemdeydim biraz rahatsızlanmış orada da kalabalık vardı yani beynim zonkluyor şuan.

Bu arada Selenin 8.dişi çıkmış bulunuyor altta iki tane var öylece yalnız kaldı onlar ne zaman gelecek acaba alt dişlerinin kardeşleri  :laughing7:





мiŁenα.

Hayırlısı olsun gülom.İnşallah önümüzdeki ay olur. :amin: :k06:


:love9: :love7: :love9:


DER!N






DİLVİN

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik