Doğum Sonrası Stres.

Başlatan мiŁenα., 02 Haziran , 2010, 19:45:11

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

Çocuk yapma kararı ile birlikte meydana gelecek değişikler, çiftin birbirleriyle uyumlarını tehdit edecektir. Hayatların gebelik ve doğumla meydana gelen değişiklikler pek güzellikle birlikte pek çok zorluk, değişim, tehdit ve stresler getirecektir. Bu kaçınılmaz bir süreçtir ve çok doğaldır. Burada önemli olan çiftin bu yeni stres faktörleriyle etkin bir şekilde başa çıkıp çıkamayacağıdır. Sağlıklı bir ilişkide çift, bu stres faktörleriyle etkin bir şekilde başa çıkma yollarını kendileri bulur, çözüm yolları üretebilir ve deneye yanıla bunları en uygun hale gelecek şekilde geliştirir. Unutmayın önemli olan değişimlerle, streslerle, tehditler, kısacası sorunlarla karşılaşmak değil, onlarla nasıl başa çıkacağını bulmaktır. Çiftler birbirlerine yaklaşırken, iki tarafın da hayatlarında değişimler meydana geldiğini ve iki tarafında bu değişimlerle nasıl başa çıkacaklarını bulmaya çalıştıklarını hatırlamalıdırlar. Sağlıklı kişilerin daha az problemleri yoktur, sadece daha fazla başa çıkma repertuarları vardır.



Sizi Nelerin Beklediğini Önceden Bilin
Sizi bekleyen yeni değişimlerle ilgili önceden bilgi edinmek, sizi nelerin beklediğini ve nasıl çözümler üretebileceğinizi önceden kestirebilmek için yararlıdır. Bunun için anne-babalar için yazılmış bazı kitaplardan, sizin yaşlarınızda olup sizden önce çocukları olmuş çiftlerin deneyimlerinden, aile doktorunuzdan, bu konuda uzmanlaşmış çocuk gelişim uzmanı ve gelişim psikologlarından vs. bilgi alabilirsiniz. Bilgi alırken dikkat etmeniz gereken en önemi şey, bilginin kaynağının güvenilirliği ve pek çok kaynaktan bilgi almaktır. Aynı zamanda elde edilen bilgiler eşler arasında paylaşılmalıdır.



Bebeğinizle İlgili Sezgilerinize Güvenin
Bununla birlikte şunu hatırlatmakta fayda var; Çağımız bilgi ve iletişim çağı. İnsanlar her konuda bilgi edinmek ve bilgileri çerçevesinde hareket etmeye çalışmaktadırlar. Bu güzel bir şey tabi ki, ama konu bebek olduğunda bu strateji eksik kalmaktadır. Bebeğe sadece bilgiyle değil, duygularınız, sezgileriniz, algılarınızla da yaklaşmalısınız. Doğa insanları, çocuklarının ihtiyaçlarını algılamaları, sezmeleri için duygusal ve güdüsel sistemlerle donatmıştır. Bebeğinizle aranızdaki gizli iletişim için bu duygular ve sezgiler önemlidir. Bilgilerle bunları desteklediğinizde anlaşamamanız için bir neden kalmaz. Giderek bebeğinizin karnı acıktığı için mi, gazı olduğu için mi, altı ıslandığı için mi, bir ağrısı sızısı olduğu için mi ağladığını kendiliğinizden anlayabileceksiniz ve çok da isabetli olarak anlayacaksınız. Kısacası bebeğinizle ilgili sezgilerinize de güvenin. Ona kullanma kılavuzunu okuyarak kullanmaya çalıştığınız bulaşık yıkama makinesi gibi yaklaşmayın. Çocuğunuzla ilgili sezgileriniz geliştikçe, çift olarak uyumunuz ve yardımlaşmanız da artacaktır.


:love9: :love7: :love9:


fıstık

valla çok zordu doğum sonrası sürekli emiyor altına yapıyor gaz çıkartıyor ve ağlıyordu

bazen sebebsiz yere ağlıyor ve nesi var anlayamıyordum ensonundada depresyona girdim ayyyyyyyyyy berbat günlerdi

çoğu zaman öfkemden bebeğime zarar verirsem diye korkuyordum çok zor günlerdi gitsin ve bi daha geri gelmesin

sırf bu yüzden asla ikinci çocuğu düşünmüyorum

мiŁenα.

aynen öyle o ağlıyor ben strese giriyorum.başımdan aşağıya kaynar sular dökülüyor.üzülüyorum  :'(


:love9: :love7: :love9:


fıstık

geçicek canım bu zor günler sana gülücük dağıttığını seni gözleriyle takip ettiğini  gördüğün an bu sıkıntılı günler bitecek

evet ilk 4 ay çok zor ama ondan sonra o sana alışıyo sende ona alışıyosun günler su gibi geçip gidiyor bir bakıyosun

yaşına bile girmiş sana anne diyo

мiŁenα.

kurban olurum en çok Anne diyişini SES tonunu Nasıl bir çocuk olacagını çok merak ediyorum.


yavrum anne kurban olsun ona ;D


:love9: :love7: :love9: